Početna strana
Vreme danas
.:: Greška ::.
Opis greške:

Error number 7: Tag mismatch while retrieving Daily Forecasts

Brodski alarmni sistem “SMART-SHIP”

oblaci nad Dunavom

Nema tog brkatog „Kapetana na rečnu lađu“, pa makar imala par metara i sklepanu kabinu, a da ne poštuje vodu i njena iskušenja. Koje se to „Harpije“ motaju u snu našeg rečnog vuka ? Dal „Ela“ - goropadna, da li „Kelena“-tamna ili „Okipeta“ – brzoleta?

“Davljenje plovila” je jedna od poznatih „Harpija“ naših lađara. Voda nađe čudne puteve, a i one spojene sudove bi naš „rečni vuk“ nekom olupao o glavu. Zamisli dođeš na „vez“, a tamo viri „katarka“ iz vode.


Više o ovome pročitajte i komentarišite na FORUMU

Napisano: četvrtak, 15 mart 2012 08:22

Opširnije...

 

Udar groma u brod

oblaci nad Dunavom Dosta toga je napisano vec o salaukama, zatim o cuvenoj kosavi u razlicitim regijama toka Dunava, ali nema bas nista o situaciji kad postoji sansa da grom udari u brod.

Istina sanse da se ovo desi na reci su mnogo manje nego na otvorenom moru gde je ovo mnogo realnije. Ali nije nemoguce ni na reci.

Kada se kumulusi pocnu skupljati u gomile formirajuci na taj nacin kumulonimbuse koji zapravo jesu ono sto donosi probleme, u centralnom delu kumulonimbusa se usled snizenog pritiska i povecanog isparavanja pocinju formirati kapljice a cesto i zrna leda koje kasnije padaju na zemlju u vidu grad, te dolazi do medjusobnog trenja cestica i sakupljanja tj indukovanja elektriciteta.

 

Photo: www.nauticki.info


Više o ovome pročitajte i komentarišite na FORUMU

Napisano: četvrtak, 15 mart 2012 08:22

 

Nautičarska solidarnost

ncddunavac

Sa velikim zadovoljstvom saopštavam da smo na vanrednom sastanku upravnog odbora, održanom danas 21.02.2012, doneli jednoglasnu:

ODLUKU

da u znak solidarnosti sa kolegama nautičarima koji su ostali bez svojih marina usled nezapamćenog leda na Dunavu i bez mogućnosti bezbednog priveza svojih čamaca, ustupimo besplatno na koričćenje sva trenutno raspoloživa mesta u marini Nautičkog kluba "Dunavac" (Višnjicki rukavac) do 01.07.2012. god.   


Predsednik udruženja
Zoran Martinović

 

 


Više o ovome pročitajte i komentarišite na FORUMU


Napisano: utorak, 21 februar 2012 22:04

 

Odsidrene barže udarile u Pančevački most

barze udarile pancevacki most
Rano jutros, dve barže su se odsidrile sa sidrišta na Dunavu, ispred Ada Huje i nošene jakom košavom čiji su udari prelazili 80km/s udarile o Pančevački most, blokirajući plovni put.
O ovom događaju je obaveštena lučka kapetanija Beograd.

 

Photo: J.Kurtović


Više o ovome pročitajte i komentarišite na FORUMU


Napisano: ponedeljak, 07 novembar 2011 11:15

 

Čišćenje obale kod Kule Nebojše

kula
U četvrtak, 20.10.2011. je počelo čišćenje obale kod Kule Nebojše. Kamioni, utovarivači, bageri, amfibija, kosilice... bezbroj radnika. Posečen je šumarak ispod Bela viste. Sklanjaju se svi objekti na vodi od 25. maja uzvodno...

 

Photo: N.Popović


Više o ovome pročitajte i komentarišite na FORUMUNapisano: petak, 21 oktobar 2011 09:31

 

Tornado na Lefkasu - Uvala Vliho

kula Uvala Vliho na Lefkasu važi za jednu od najzaklonjenijih i najbezbednijh uvala na Jonskom moru, a možda i na Mediteranu. Uvek prepuna usidrenih brodova.

Ali...

20.09.2011. tuda je prošao tornado sa udarima vetra od preko 100km/h...

 


Više o ovome pročitajte i komentarišite na FORUMU

Napisano: nedelja, 09 oktobar 2011 12:56

Opširnije...

 

Paradajz ostrvo - nova destinacija za uživanje

kula Beograđani su dobili novo mesto za uživanje, rekreaciju i edukaciju. Zahvaljujuci Udruženju građana „Eko pokret Štediša" u maju je počelo uređenje „Paradajz ostrva", koje se nalazi prekoputa špica poluostrva Ada Huja, a koje je nastalo pre 25 godina.

Međutim, kako se nije vodilo računa o ostrvu, ono je zaraslo, a velika količina smeća plovila je pored ostrva. Udruženje građana „Eko pokret Štediša" došlo je na ideju da vrati ostrvu stari sjaj i krenulo se s radovima na uređenju.

Napisano: utorak, 04 oktobar 2011 08:27

Opširnije...

 

Kako nastaju pecaroške legende...

Svaki komentar je suvišan :)

Napisano: ponedeljak, 05 septembar 2011 13:22

 

Ekstravagancija u dizajnu jahti

kula Tropsko rajsko ostrvo naziv je nove luksuzne jahte koju su osmislili britanski graditelji iz kompanije Yacht Island Design iz Derbyja.

Ekstravagantna jahta od 90 metara na sebi nosi kaskadni vodopad, bazen, pa čak i vulkan.

Napisano: četvrtak, 11 avgust 2011 08:41

Opširnije...

 

Sudar jahte i čamca

kula NA ribarski, drveni čamac, kojim se vozio Branko Dvornić (68), u petak oko 14.30 časova, naletela je jahta marke "Abraham 2", pančevačkih registarskih tablica. Nezgoda se dogodila kod marine "Dorćol", u blizini Nebojša kule. U ovom incidentu, na sreću, niko nije povređen, ali je načinjena materijalna šteta, s obzirom da je u potpunosti uništen motor sa ribarskog čamca.

Napisano: subota, 16 jul 2011 08:58

Opširnije...

 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 1 od 12