Dobro, ovo je bio primer teške povrede, da ne kažem najteže. Možda je od ovakve povrede teže unutrašnje krvavljenje, davljenje i da ne nabrajam.
No, ima i drugih teških povreda osim ovakvih, pa recimo lomova, uganuća, nategnuća, koja u principu nisu fatalna, ali mogu i te kako zakomplikovati život na brodu, posebno ako se na njemu nalazi samo vlasnik ili pak ako su lica koja su sa njim zaista u nemogućnosti da upravljaju čamcem.
Sada iz ličnog iskustva: juče sam uspeo da istegnem levi butni mišić i verovatno izbacim kuk iz ležišta, i da nije samnom bila moja ćerka (mornar) i moja žena lekar (doduše samo kao moralna podrška i procenitelj urgentnosti stanja), ostao bih negde na vodi. Naravno, lekove (protiv bolova) nisam imao, pa sam pomislio da bih mogao da pozovem onu hitnu pomoć na vodi, al me bio blam, ipak oni imaju ozbiljnije zadatke. A da sam bio sam, morao bih da ih pozovem. By the way, koji je njihov broj mobilnog (za akvatorij Beograda). U stvari znam da radi i 094, pa onda objašnjenje, ali mislim da imaju i direktan? Ako ima takav broj, možda bi bio koristan za sve Forumaše.
E, sad tu jedan savet: na vodi treba raditi sve bar 3 puta sporije nego u običnom životu; naučiću ja i to.