Jednostavno, neke stvari ne treba da se podrazumevaju, samo zato što su u 95% slučajeva takve.
Inače, kad sam već krenuo u ovom pravcu, odavno imamo izreku - što veći brod manje posade. Na našem prvom čamcu od 6m nikada nije bilo manje od 4 ljudi, pa sve do 12 003 U jednom trenutku smo se malo zapitali, kada smo čuli izjavu od jednog redovnog člana posade "što bi mi kupovali čamac kad ga ti imaš?". Ta osoba je zaista volela da plovi i mlati po Dunavu, a odgovor sam dobio kada sam im ponudio jedan odličan, a jako povoljan čamac. I? Šah-mat. Druga stvar, koja ide u prilog ovoj tvrdnji sa početka pasusa je da na većem čamcu čovek počinje da živi, a ne samo vikendaši. Naravno, pričam o iskrenim ljubiteljima plovidbe i vode, a ne o statusnim simbolima.
Dobro vece evo da vam se i ja pridruzim u diskusiji .Ja ove ljude koje Aka naziva posadom nazivam GLUMCI ..sve im je kao lepo i fino a prstom ne mrdaju da nesto pomognu.Dok sam reparirao brod nijedan se nije pojavio da mi ponudi hladnu vodu a kamoli pivo,e cim sam porinuo brod eto ih jedan po jedan na kafu i na hladno pivo i kao uzgred kada cemo da isplovimo a ja ih lepo ispratim jednog po jednog u Pirot po Malter-PM.
Bolje i sam da plovim nego sa takvima