U spisku nisi uzeo u obzir drugove ribolovce.Pored mesta gde pecaju takodje treba smanjiti gas i potruditi se da se ne prave talasi. 
Kako nisam?
"Poštujte svako plovilo - od čuna do turističkog broda. Svi smo mi na vodi, i tu nema razlika"
"Kada prolazite pored brodića usidrenog ili vezanog za obalu, smanjite gas i pokušajte da pravite što manje talase"
Bravo. Pa ovo u P.S. sam hteo da cujem. I svidja mi se.
Dakle ja predlazem da svi procitaju stavke iz I posta (i dodataka, a moglo bi ih biti jos bar toliko), koji i nisu neka dogma, pa da prilagode svoje ponasanje prema situaciji.
Koliko vidim, svi ovde na forumu su zreli i ok, a opet gresiti je normalno; svi ponekad pogresimo. Opasno je stalno gresiti ili biti neprilagodjen, posebno na vodi.
E sa takvima se ne druzim.

Iverko, svi smo mi pomalo kockasti
Veštica i ja smo prvi koji mnogo volimo društvo na brodu, ali opet, to ne znači da ga volimo 365 dana godišnje. Nekada poželimo da blejimo u vodu, i čak međusobno ćutimo. Mnogo, mnogo dana smo proveli sa, na primer Roncem, na reci. Dešavalo se ponekad da 2 dana budemo na 100m vezani a da se ne posetimo ni jednom. Naravno, dešavalo se da 90% vremena budemo jedni drugima u gostima

Izađem sabajle, sav krmeljiv i pokažem mu poznati pokret koji kaže "hoćemo da peremo zube?" što znači: "Dolazi ovamo na rakijicu"

Jednostavno, neke stvari ne treba da se podrazumevaju, samo zato što su u 95% slučajeva takve.
Inače, kad sam već krenuo u ovom pravcu, odavno imamo izreku - što veći brod manje posade. Na našem prvom čamcu od 6m nikada nije bilo manje od 4 ljudi, pa sve do 12

U jednom trenutku smo se malo zapitali, kada smo čuli izjavu od jednog redovnog člana posade "što bi mi kupovali čamac kad ga ti imaš?". Ta osoba je zaista volela da plovi i mlati po Dunavu, a odgovor sam dobio kada sam im ponudio jedan odličan, a jako povoljan čamac. I? Šah-mat. Druga stvar, koja ide u prilog ovoj tvrdnji sa početka pasusa je da na većem čamcu čovek počinje da živi, a ne samo vikendaši. Naravno, pričam o iskrenim ljubiteljima plovidbe i vode, a ne o statusnim simbolima.
Nemojte me pogrešno shvatiti. Ipak smo mi ponekad i socijalni