Autor Tema: Kotlic - omiljeni i obavezni deo nauticke kulinarske opreme !  (Pročitano 2345 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Gremlin

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
Kotlic....apsolutni kralj nautickog kulinarstva...

Ima ih raznih, po obliku, po vrsti materijala, proizvodjachu...ali svi imaju jednu zajednicku osobinu - hrana spremljena u njima je nevrovatno ukusna, a sam proces kuvanja koji traje po nekoliko sati uvek je prilika za sjajno druzenje uz pijuckanje i "cupkanje" kad ce biti gotovo...

Kotlici mogu biti emajlirani, tuchani i prokronski (Inox) - a oni jesu najbolji, ali i najskuplji. Kupio sam solodan primerak u Novom Sadu, u radnji "Ribolovacka tajna", kostao je oko 3000 dinara, emajliran, Madzarski - a Madzari su majstori za kotlice i jela spremjena u njima.

Takodje, pre par nedelja, moj komsija je dobio na poklon jedan ovakav kotlic (prvi na slici) by "Metalac" Gornji Milanovac.  Prvi sam ga licno probao i to vishe puta i stvarno je sjajan, a komshija ne zna da kuva  :012: :012: :012:

Debelo dno dozvoljava "greske" u lozenju izazvane preteranim konzumiranjem alkohola,  bez posledica da sve odmah zagori i ode u propas'...Prodaje se zajeno sa lancem i tronoz-cem i milsim da je best buy.

:drinks:

Van mreže giga

• Skipper
Odg: Kotlic - omiljeni i obavezni deo nauticke kulinarske opreme !
« Odgovor #1 poslato: 07.09.2009, 20:07:44 »
Jb.g ja opet u fazonu uradi sam.

Mnogo dobar kotlic se dobije od pivskog prohromskog bureta.Malo teze je doci do njega ali nije nemoguce. Dobijes  talandaru i kotlic,cak se od skinutog ruba uradi i nosac talandare.Postavicu slike sutra.

Van mreže Gremlin

• Morski vuk
« Odgovor #2 poslato: 07.09.2009, 20:10:46 »
Jb.g ja opet u fazonu uradi sam.

Mnogo dobar kotlic se dobije od pivskog prohromskog bureta.Malo teze je doci do njega ali nije nemoguce. Dobijes  talandaru i kotlic,cak se od skinutog ruba uradi i nosac talandare.Postavicu slike sutra.

Ajd stavi slike bas me zanima "samogradnja", a koliko "kosta" pivsko burence ?

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Žena
    • nautički.info - forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #3 poslato: 07.09.2009, 20:11:57 »

Naravno puno :)
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Van mreže giga

• Skipper
« Odgovor #4 poslato: 07.09.2009, 20:18:07 »
Nemoze sve  za novac :)  moras da nadjes nekog kafedziju s kojim si dobar da ti ucini uslugu.
Inace kotlic vise lici na bakrac,poprilicno je masivan lako se odrzava.Zbog svoje debljine tesko i zagoreva.

Van mreže Gremlin

• Morski vuk
« Odgovor #5 poslato: 07.09.2009, 20:21:49 »
Nemoze sve  za novac :)  moras da nadjes nekog kafedziju s kojim si dobar da ti ucini uslugu.
Inace kotlic vise lici na bakrac,poprilicno je masivan lako se odrzava.Zbog svoje debljine tesko i zagoreva.

Naravno, preuzima se u punom stanju...popijes pivo i brusilicu uruke...njaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

:drinks: :drinks: :drinks:

Van mreže giga

• Skipper
« Odgovor #6 poslato: 07.09.2009, 20:26:31 »
Bas tako :54:

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #7 poslato: 07.09.2009, 21:03:00 »
Mi već imamo jedan prohromski kotlić, ali ako novi podrazumeva i bure puno piva, moraću da kupim Aki i rezervni :)
Ono što je sigurno - isti sastojci, na isti način spremljeni, u šerpi/loncu ili kotliću, potpuno je neporedivo. U korist kotlića naravno.
Naš je star preko 8 godina preživeo je svašta. Na samim počecima pasulj sa dunavskom vodom, zatim "švebrikaš" nazvan po lokaciji kuvanja jer sastojci nikad nisu bili isti, šta ima u radnji iznad marine, to je...
Od kad imamo Aku, ređe ga koristimo i baš se radujemo narednom vikendu, da se ne oseti zapostavljeno :)
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Van mreže giga

• Skipper
« Odgovor #8 poslato: 08.09.2009, 20:26:11 »

Evo slicice stizu,nazalost nije pun ali bice prilike.

Van mreže Modesty

• Mornar
« Odgovor #9 poslato: 14.09.2009, 09:20:41 »
Kad smo kod kotlića,

Svaka pohvala Robertu_S na pilećem paprikašu iz istog, sa regate 11-13. septembra!

PS. I pored sveeeeega ostalog, jeli smo ga za ručak 12/09/2009, pa potom (podgrejanog) i za večeru 12/09/2009. da bismo ga , u nedelju, 13/09/2009, slatko jeli za doručak, a ja bogami i za ručak...

Mljac!

Van mreže Gremlin

• Morski vuk
« Odgovor #10 poslato: 14.09.2009, 09:31:54 »
Vidim da sam mnogo propustio shto nisam makar probao, nudio Roverto, ali ja sam morao da isplovim i stignem na slavu da jos jednom sto neko reche: "stavim noge pod sto"

:suicide:

Van mreže ripče

• Mali od palube
  • *
  • Dunav je moje more
« Odgovor #11 poslato: 10.07.2010, 22:07:19 »
Pozdrav forumaši ,vidim da je leto uradilo svoje ,nema nikog kraj kompijutera'' svi na reku'', ја na žalost moram još da radim pa mi je ovo malo razonoda .Evo i mog doprinosa temi-to je bila generalna proba pred sezonu:
[/img]