Pa Mossi,ne znam koliko si u temi,ali u Mediteranskom basenu,pa i grckim morima,da bi pogodio kvalitetnu ribu,moras da budes em iskusan,em sa zavidnom kondicijom i samokontrolom,em da budes u stanju da izdrzis 6-7 sati,u cugu.To sto si gledao na filmovima,kao masakr,jer riba ne bezi,a ima je i dosta,je snimano u toplim morima,i tamo je tako,u pravu si.Cetiri puta ronio u Crvenom moru,NIKAD NI JEDNU RIBU UBIO,zato sto sam,recimo hranio ribe papagaje iz ruke,a cesu se od mene primerci od nekoliko kila.Takve,koji ubijaju u tim okolnostima,a ima ih,ja bi prvi natako na moju sulicu,da ih negde nabodem.Hvatani su pojedini,nazovi podvodni ribolovci,bitange,koji su masakrirali mladicu i krupne lipljane,po Tari,Drini,Pivi itd,najbistrije vode,koje imamo,i takve bi trebalo u corku,na duze vreme.Mossi,da li si nekad imao zaron u Savi ili Dunavu,sta mislis kakva je vidljivost.Ako nisi da ti kazem,da bi video koliko je sati,ili stanje na kompasu,samo uz pomoc jake baterijske lampe,i to na 30-40cm od ociju.To ti je vec na 2m dubine,a dublje ista stvar.Pricam o letnjim uslovima.A kad pridjes na metar od ribe,mozes samo da joj stavis soli na rep

.U reci ti je cista lutrija i refleks,i to je izazov i adrenalin.Morao sam ovo da napisem,ili me ti ladno svrsta u bitange,iz ranije recenice.Ja inace obozavam pecanje,ali ga ne smatram sportom,nego uzivanjem.A da je ronjenje najrizicniji sport,i jedan od najtezih,pogotovo podvodni ribolov,ne kazem ja,i moram da stanem u odbranu mnogih koji su izgubili zivote,baveci se istim