Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 20:46:57

Autor Tema: Podvodni ribolov - apnea  (Pročitano 1313 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Muškarac
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
Podvodni ribolov - apnea
« poslato: 28.10.2011, 11:29:19 »
Evo par lepih klipova iz podvonog ribolova... U pitanju je moj drugar, koji se već godinama bavi ovim sportom.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Avz5mEbsmjc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Avz5mEbsmjc</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4vw7xTbJ0B4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4vw7xTbJ0B4</a>

I letošnji trofej....

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=6oG6sy5XkH0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=6oG6sy5XkH0</a>

Van mreže mushu

• Global Moderator
  • Morski vuk
Odg: Podvodni ribolov - apnea
« Odgovor #1 poslato: 28.10.2011, 12:55:55 »
Svaka cast, i na kraju nista bez lastikace.

Van mreže HOGAR

• Skipper
« Odgovor #2 poslato: 18.02.2012, 13:12:15 »
Da malo prodrmamo temu.Poslednjih godina lovim sa Siranom 85,i ne bih mogo da se smaram sa lastikacom od 120 ili 140cm,jer je to pandan mom Siranu.Da ne pominjem alat za napinjanje  :suicide:Ove godine ozbiljno razmisljam o podvodnom ribolovu u Savi i Dunavu,cisto radi kondicije.Posto se radi o lovu na dah,ne bi trebalo da je zabranjeno,i ne pise u zakonu,ali,koliko znam,nase vlasti to ne odobravaju,za razliku od drugih zemalja,gde postoje i takmicenja na otvorenim i zatvorenim vodama.Probacu da dobijem i dozvolu,mada cisto sumnjam da cu naici na razumevanje nadleznih.Kod nas je slicna situacija i za lov tetivnim oruzjem,zabranjeto je :035:,a stranci se krste,jer te vrste lova su najteze i najvise sansi pruzaju i vodenoj i kopnenoj divljaci  :045:Medjutim,nasim vlastima najvise odgovara komforni lov i ribolov,sa sve najnovijom tehnologijom,valjda im je bio uzor pokojni bravar,i njegove spahije  :035:.Intencija na zapadu je,sto se tice ribolova,da zabrane upotrebu fishfajndera,sonar za konfiguraciju dna ostaje,za sportski ribolov,za sada,i na dosta voda je to pocelo da se primenjuje,i sve se vise siri,a moja malenkost tome aplaudira,jer i moja pokojna baba Nata bi se nalovila ribe uz sva ta sokocala,a ribe sve manje.Ovo napisah da se bar malo,za trenutak,prebacimo sa ovih uzasnih dogadjanja,koja se desavaju nasim ugrozenim prijateljima sa vode,ovih dana  :034:
Kolumbo,iskopace tebe Bili

Van mreže mossi

• Skipper
  • AP - 323A
« Odgovor #3 poslato: 18.02.2012, 14:07:43 »
Citat
najvise sansi pruzaju i vodenoj

Sa ovim se u potpunosti ne slažem.
Većina riba uopšte ne beži od ronioca.
To je masakr, a ne ribolov.  :046:

Samo nam još to fali.
Roni ko ti brani, ali bez oružja.

:drinks:

Van mreže HOGAR

• Skipper
« Odgovor #4 poslato: 18.02.2012, 14:38:32 »
Pa Mossi,ne znam koliko si u temi,ali u Mediteranskom basenu,pa i grckim morima,da bi pogodio kvalitetnu ribu,moras da budes em iskusan,em sa zavidnom kondicijom i samokontrolom,em da budes u stanju da izdrzis 6-7 sati,u cugu.To sto si gledao na filmovima,kao masakr,jer riba ne bezi,a ima je i dosta,je snimano u toplim morima,i tamo je tako,u pravu si.Cetiri puta ronio u Crvenom moru,NIKAD NI JEDNU RIBU UBIO,zato sto sam,recimo hranio ribe papagaje iz ruke,a cesu se od mene primerci od nekoliko kila.Takve,koji ubijaju u tim okolnostima,a ima ih,ja bi prvi natako na moju sulicu,da ih negde nabodem.Hvatani su pojedini,nazovi podvodni ribolovci,bitange,koji su masakrirali mladicu i krupne lipljane,po Tari,Drini,Pivi itd,najbistrije vode,koje imamo,i takve bi trebalo u corku,na duze vreme.Mossi,da li si nekad imao zaron u Savi ili Dunavu,sta mislis kakva je vidljivost.Ako nisi da ti kazem,da bi video koliko je sati,ili stanje na kompasu,samo uz pomoc jake baterijske lampe,i to na 30-40cm od ociju.To ti je vec na 2m dubine,a dublje ista stvar.Pricam o letnjim uslovima.A kad pridjes na metar od ribe,mozes samo da joj stavis soli na rep  :55:.U reci ti je cista lutrija i refleks,i to je izazov i adrenalin.Morao sam ovo da napisem,ili me ti ladno svrsta u bitange,iz ranije recenice.Ja inace obozavam pecanje,ali ga ne smatram sportom,nego uzivanjem.A da je ronjenje najrizicniji sport,i jedan od najtezih,pogotovo podvodni ribolov,ne kazem ja,i moram da stanem u odbranu mnogih koji su izgubili zivote,baveci se istim  :drinks:

Van mreže mossi

• Skipper
  • AP - 323A
« Odgovor #5 poslato: 18.02.2012, 14:57:18 »
Da pojednostavim: Imam poznanika sa kojim sam na ratnoj nozi zbog lova ribe apneom po KANALU.
Veruj mi na reč kad kažem da se ne vraća kući bez 20kg kvaliteta, SVAKI PUT!

A da je lako nije.
Ali idi pa upecaj 20kg sometine ili smudja, štuke, šarana - po izlasku!

Osim toga, još uvek sam "mladji ronilac"  :002: :005:

Van mreže mossi

• Skipper
  • AP - 323A
« Odgovor #6 poslato: 18.02.2012, 14:59:49 »
Život se u ronjenju gubi jako lako.
Pogoto padom parcijalnog pritiska kiseonika, koji se dogadja bez upozorenja.
Lepo se onesvestiš i udaviš.  :52:

Zato postoje pare (drugar za ronjenje u paru).

Van mreže Misha D

• Morski vuk
« Odgovor #7 poslato: 18.02.2012, 15:47:31 »
Sve se moze tumaciti i ovako i onako (pa i podvodni ribolov), zavisi ko je tumac? :)

Van mreže HOGAR

• Skipper
« Odgovor #8 poslato: 18.02.2012, 20:51:08 »
Mossi bre,po kanalu je masakr,skroz si u pravu,voda bistra bre.Ja o Savi i Dunavu a ti,krk.Po kanalu je jos lakse,u odnosu na planinske tokove,zbog drezge i trske,on je isti kao oni sto ih pomenuh pre,iako se svadjas sa njim,i treba.Misa je car,skroz  :drinks:

Van mreže KING

• Mornar
« Odgovor #9 poslato: 18.02.2012, 22:42:42 »
Neznam u vezi podvodnog ribolova . Ali Miso ovaj klip je EXTRA

Van mreže mossi

• Skipper
  • AP - 323A
« Odgovor #10 poslato: 18.02.2012, 23:04:02 »
Ovde je pokrenuta pričao legalizaciji podvodnog ribolova na unutrašnjim vodama.
U novom Zakonu o ribarstvu ta stvar je striktno i taksativno zabranjena.

Mozda iskopam negde pa okačim.
A možda okačim i neke linkove.  :suicide:

Van mreže HOGAR

• Skipper
« Odgovor #11 poslato: 19.02.2012, 12:26:04 »
Da je zabranjeno znam,kao i lov tetivnim oruzjem,ama u drugim drzavama nije,sem u nacionalnim parkovima  :035: