Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 20:45:31

Autor Tema: Pronalazac ribe ili ti fishfinder  (Pročitano 2784 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Misha D

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
Pronalazac ribe ili ti fishfinder
« poslato: 01.06.2011, 08:27:59 »
Da li imate pozitivna iskustva na manjem camcu ili pomocnom camcu sa nekim pronalazacem ribe? Pero G, koja je razlika izmedju modela Garmin 90 i 140 (naravno mislim na kvalitet prikaza, a ne na velicinu ekrana i velicinu cene, a i gde su ti cene na sajtu)? Da li mali akumulator za Vespe moze da ga snabdeva energijom ili ima neki manji solarni koji je dovoljan za njihov rad od nekoliko sati?

Na mreži Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
Odg: Pronalazac ribe ili ti fishfinder
« Odgovor #1 poslato: 01.06.2011, 12:10:41 »
moja iskustva sa Garmin 140 nebih podveo pod pozitivna.Vrlo diskutabilna stvar , šta on u stvari pokazuje.Na mestima gde je on registrovao mnogo riba ulov je uglavnom bio slabiji nego kad sam mesta birao na osnovu ličnih iskustava.Čudno mi je da svu ribu koju registruje označava je kao da je metar dva od dna.Na šestom kilometru Tise prošle sezone je označavao bezbroj riba, i posle 10-ak dana neuspešnog ribolova prestao sam da se oslanjam na njega.Služi mi samo kao dubinomer i voltmetar.
Kada sam proronio oko dva metra ispod sonde na displeju je prikazao jato malih riba umesto soma kako bi bilo logično.
U se i u svoje kljuse, igračke nek ostanu za decu

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #2 poslato: 01.06.2011, 22:53:03 »
Pošto se Pera baškari po Dunavu i ne javlja se.... :)

Moje iskustvo je da taj prikaz ribe možeš okačiti mačku o rep. Svaku prepreku će crtati kao ribu, a to može biti grana, kesa... E, ono što po meni vredi, je da na nepoznatim terenima možeš lepo snimiti konfiguraciju dna, rupe, panjeve i sl. To je najveći značaj.

Mada, dok sam pecao, uvek sam držao jedan drljavi štap sa samo okruglim olovom na najlonu. Kad sam na nepoznatom terenu, a "miriše" mi na dobar, prvo tim olovom ispitam šta je na dnu - pesak, kamen ili mulj i ispipam eventualne panjeve...

Van mreže Misha D

• Morski vuk
« Odgovor #3 poslato: 02.06.2011, 06:32:25 »
Imam ja na glavnom plovilu 521s i pokazuje da ima riba svuda po Dunavu i Savi, kao da sam u ribnjaku.
Nego htedoh neki u rangu 150e +- za pomocni camac, ali da me ne zaludjuje sa obecanjima.  :031: . Ja odlazim sa Linssenom na visednevna i visenedeljna pecanja, pa mi on sluzi kao vikendica, a sa pomocnim se zavlacim medju panjeve i u kamenjar pa bih hteo mamac da ubacim pravo u usta ribe.  :011: Sta ces razmazio sam se na Joci.  :005: :) Ovo dole je idealno mesto za ispitivanje preciznosti istrazivaca ribe. :55:

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #4 poslato: 02.06.2011, 16:05:34 »
Imam ja pecaroški sonar. Radi na 4 baterije. Ima tanak kabl, tako da sondu baciš gde hoćeš, a u ruci ti je ekran na kom čitaš dubinu i ribe. Sonda ima i pokretni plovak, pa sam određuješ koliko da potone. Ako te zanima javi na pp, pa pričamo