Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 20:40:10

Autor Tema: Razbijati ili ne led oko plovila  (Pročitano 3310 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Pera GARMIN

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
    • GAMIN Srbija
Odg: Razbijati ili ne led oko plovila
« Odgovor #45 poslato: 08.02.2012, 19:55:50 »
Danas sam prešao preko novog mosta na Savi kod Obrenovca.
Leda ima kol'ko nećeš... mnogo više nego kod Beograda... na žalost nisam mogao da slikam od ograde mosta.

Van mreže Gorance

• Skipper
« Odgovor #46 poslato: 09.02.2012, 09:51:29 »
Kazu da je ranije Petrovaradin razbijao led,ali da ima mnogo slabiji "vibrator" od Cakora ili Vuceva...
Cakor ce pokrenuti kada se vrate delovi koji su sa njega poskidani,ali ljudi kazu da su vezani dok su bili savrseno ispravni,e sad...
Naravno,ostaje i pitanje goriva  :032:

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #47 poslato: 09.02.2012, 10:07:37 »
Nino, veliko hvala na svim ovim informacijama.
Molim i drugi put  :)

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #48 poslato: 09.02.2012, 10:10:36 »
Kazu da je ranije Petrovaradin razbijao led,ali da ima mnogo slabiji "vibrator" od Cakora ili Vuceva...
Cakor ce pokrenuti kada se vrate delovi koji su sa njega poskidani,ali ljudi kazu da su vezani dok su bili savrseno ispravni,e sad...
Naravno,ostaje i pitanje goriva  :032:
Ono što nije uništeno pre privatizacije, to su novi vlasnici dokusurili posle! :046:
Petrovaradin je dobio dozvolu za plovidbu na 30 dana, ali nema goriva, pa i dalje stoji vezan... :046:

Van mreže Sasa1979

• Skipper
  • "Nisu nas slomile, ni sve ove teške godine"
« Odgovor #49 poslato: 09.02.2012, 11:18:56 »
Ono što nije uništeno pre privatizacije, to su novi vlasnici dokusurili posle! :046:
Petrovaradin je dobio dozvolu za plovidbu na 30 dana, ali nema goriva, pa i dalje stoji vezan... :046:

Nino tu si u pravu za privatizaciju. Na našu žalost, došlo je vreme da će se pozajmljivati ledolomci od naših komšija, a i mi neke ledolomce imamo. Kakva je to računica? Možda ovo nije u okviru teme, ali je vezano za "Čakor" i "Vučevo", kao i za "Dunav Grupa Agregati". Njihovi radnici su bili u štrajku, a koliko vidim dobro rade. Bar tako kažu finansijski izveštaji. Mogli su nešto novca uložiti u ta dva broda, s obzirom da su kupili gotovo ispravnu flotu i veliku flotu.

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #50 poslato: 09.02.2012, 11:27:23 »
Nisam siguran da će se pozajmljivati. Pre bih poverovao da će se ta usluga plaćati. Takve su sve naše privatizacije. Privatizujemo društvenu imovinu, ali bez klauzule da moraju da se bave tom delatnošću, kao što je slučaj sa lukom Beograd ili da moraju da održavaju ona sredstva koja služe u vanrednim situacijama, npr. ledolomci...

Na mreži Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #51 poslato: 09.02.2012, 13:41:57 »
Iluzorno je očekivati da privatna kompanija radi za račun države a naplati od boga.
Meni trenutno u mislima kola slika vojnih plovila ,koja svakog 5-og ,6-og, meseca u godini zauzimaju akvatorij Titela i vrše manevre koji neodoljivo podsećaju na dečije igre.
Država da je ozbiljna ,obezbedila bi par ledolomaca i njih dala na upotrebu JRM.Po iskazanoj potrebi mornarica bi bila angažovana na probijanju ledenih čepova.
E koliko nam je država (ne)ozbiljna uviđamo kad nas zadesi neka elementarna nepogoda.

Van mreže sale54

• Mornar
« Odgovor #52 poslato: 09.02.2012, 17:30:42 »
Tebi se to Iko samo cini

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #53 poslato: 09.02.2012, 17:40:56 »
Iluzorno je očekivati da privatna kompanija radi za račun države a naplati od boga.
Meni trenutno u mislima kola slika vojnih plovila ,koja svakog 5-og ,6-og, meseca u godini zauzimaju akvatorij Titela i vrše manevre koji neodoljivo podsećaju na dečije igre.
Država da je ozbiljna ,obezbedila bi par ledolomaca i njih dala na upotrebu JRM.Po iskazanoj potrebi mornarica bi bila angažovana na probijanju ledenih čepova.
E koliko nam je država (ne)ozbiljna uviđamo kad nas zadesi neka elementarna nepogoda.
Privatna kompanija bi dobila gorivo od države, al nema ledolomce...
A vojska juče molila da neko prođe pored Konjskog ostrva da im razbije led...

Van mreže Dunavski

• Mornar
« Odgovor #54 poslato: 10.02.2012, 01:32:29 »
Tako je bilo i sa Kanaderima za gasenje pozara :suicide: jeste OFF, ali sam morao. :drinks:
Od svih poslova najvise volim da plovim i pecam.

Van mreže Sasa1979

• Skipper
« Odgovor #55 poslato: 10.02.2012, 09:57:53 »
Nisam siguran da će se pozajmljivati. Pre bih poverovao da će se ta usluga plaćati. Takve su sve naše privatizacije. Privatizujemo društvenu imovinu, ali bez klauzule da moraju da se bave tom delatnošću, kao što je slučaj sa lukom Beograd ili da moraju da održavaju ona sredstva koja služe u vanrednim situacijama, npr. ledolomci...

Nino, pogrešno sam se "odrazio" što bi rekao her Žika Pavlović. Na iznajmljivanje sam mislio, a napisao pozajmica  :( Naplatiće oni nama to debelo, samo ćemo da gledamo. Ali, na žalost nismo u boljoj poziciji (da imamo svoje ledolomce) i da manje brinemo. Umesto što se daju pare za ko zna šta, bolje je da su kupili ono što nam treba. Neću da se bavim politikom, jer me ne zanima, ali je samo ovo moja konstatacija. Možda i nisam u pravu ovim svojim viđenjem stvari.

Van mreže Dunavski

• Mornar
« Odgovor #56 poslato: 10.02.2012, 10:39:35 »
Kad led krene svake godine skrsi marinu Hrabro srce. Zguzva pontone kao papir. Pontoni su iz komada bez bolcni, kruti i kad udari u prednji rasturi i zadnji.  :suicide:

Van mreže Dunavski

• Mornar
« Odgovor #57 poslato: 10.02.2012, 10:41:29 »
Sasa  potpuno si u pravu. :54: :drinks:

Van mreže Sasa1979

• Skipper
« Odgovor #58 poslato: 10.02.2012, 10:44:49 »
Da li sam u pravu kada kažem da ledolomci imaju dve funkcije? Prva funkcija mu je (što i samo ime kaže  :011:), a druga funkcija mu može biti i običan trnsport, odnosno vuča šlepova...? Tako da jednim udarcem "ubijemo 2 muve"  :)

Van mreže Dunavski

• Mornar
« Odgovor #59 poslato: 10.02.2012, 10:47:12 »
Ma sve si u pravu samo sto ovo ne citaju nadlezni.  :drinks: