Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 20:06:55

Autor Tema: Računar kao ploter  (Pročitano 1537 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mossi

• Skipper
  • Pol: Muškarac
  • AP - 323A
Odg: Računar kao ploter
« Odgovor #15 poslato: 19.02.2011, 10:46:33 »
IKA reče: ali nigde nemožeš naći podatak na kojoj koti se nalazi.Isto tako te podatke bar ja nisam video ni za jedan špor na dunavu,ucrtan je, ali koja mu je kota to nisam našao.
Ljudi zaobilaze špor čim je ucrtan bez obzira koliki je vodostaj, a većinu nemoraš obilaziti osim po vrlo niskom vodostaju.

Bezdan  160, Apatin je na +60 od Bezdana pa su i šporovi na 220, i tako dalje.

160 baš i nije mali vodostaj, u zavisnosti od čamca ja ne idem preko šporova ako nema minimum metar i kusur preko.
A ni šporovi ne idu svi ravno,  nego neki tonu ka sredini..  :002:

Van mreže Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #16 poslato: 19.02.2011, 22:28:34 »
u principu šporovi i nisu problem , uglavnom su vidljivi po mreškanju vode( kažem uglavnom) ali recimo plićaci sprudovi nisu obeleženi.
Između velike Belegiške ade i desne obale na enc karti je označeno kao da je plovno , a prošle godine sam u oktobru imao 40-50cm ispod trupa (gaz mi je 40cm.Pokušavam da zamislim onog čiji je gaz oko 1m , plovi nizvodno i osloni se na enc karte .

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #17 poslato: 19.02.2011, 23:10:32 »
Iko, ovo je Belegiš i ENC karta... plovni put je besprekorno tačno obeležen, kao i pozicije bova.  :032:

Van mreže Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #18 poslato: 20.02.2011, 00:29:24 »
jasno , ali za oznaku plovnog puta imaš bove , ja postavljam kao problem neobeleženost dela van plovnog puta.Stranac na tom terenu, na osnovu ega bi zaključio gde sme da priđe i skoje strane recimo velikoj adi, kad je površina vode celom površinom označena plavom bojom.
Na štampanoj karti takvi plićaci su označeni ili drugom bojom u odnosu na plovni put ili isprekidanim linijama.

Van mreže Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #19 poslato: 20.02.2011, 00:34:06 »
evo recimo o ovom delu govorim. Na osnovu čega će onaj koji nepoznaje teren zaključiti da je taj deo rizičan i da je tu plićak.

Na mreži Zoran022

• Global Moderator
  • Morski vuk
  • Destinacija: Gavrina ada, Belegis
« Odgovor #20 poslato: 20.02.2011, 00:51:06 »
Onaj ko ne poznaje teren držaće se onog što poznaje tj, onog što je označeno a to je plovni put. Ako baš navali na Veiku adu, ima štampane karte, za koje smo rekli da ih treba imati pre nego ove elektronske ili pak pored njih. Ali ... te karte ''...iz pedeseeeet i nekeeee''  ... tuda beše plovni put onomad, bejahu i pristaništa u Banovcima, Čortanovcima ... putovalo se brodovima ''donova sada''   :) Ako i pored njih napipaš sprud, uvek je tu i neki lokalac pa ono : ''kartu čitaj i seljaka pitaj'' . A ako i to ne pomaže onda pipanje.Onaj čo'ek stigo do amerike pipajući. A ako i to ... Za koga bre ti navijaš Iko  :032: :011:

Van mreže Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #21 poslato: 20.02.2011, 21:17:21 »
pa za naše , razume se :021: