... neki nam baš puno ne znače u životu, ali su postavljeni jer ništa pametnije njihov tvorac ne izmisli ....

... određeni znakovi nas informiraju o dopuštenim radnjama na određenom mjestu i u određenim vremenima ...

... i da ne nabrajam baš previše ima ih kojekakvih ovakvih i onakvih.
Ali - kako to u pričama biva, ima i ovakvih znakova koje ne postaviše ljudi, ali su "jači" od onih koje ljudi postaviše.
Šetajući se po prirodi u zaleđu Plitvičkih jezera po napuštenim cestama područja gdje je i bog rekao laku noć, naiđoh na asvaltirani put koji je preprečen rampom na kojoj se nalazi veliki znak STOP. Rampa i znak jasno govore da je dalje zabranjen prolaz. Pored rampe vidi se utabana staza kojom se rampa obilazi, što nam govori da se niti rampa, a niti znak ne poštuju i da ljudi pored rampe prolaze u područje šume gdje je zabranjen ulaz.

I ja sam ignorirao zabranu ulaska u taj predio. Jednostavno sam obišao rampu po utabanoj stazi i produžio asfaltiranim putem dalje. Iza rampe na nekih stotinjak metara cesta zavija u lijevo, a na sredini ceste nekakva gomilica...

Došavši bliže imam i šta vidjeti. "Postavio" medvjed svoj "znak". Obilježio teren i kao da poručuje: "Nije STOP gdje ljudi kažu da je STOP, već je STOP tamo gdje ja kažem da je STOP". Pa nam daje na izbor koji znak ćemo poštivati. Onaj koji ljudi postaviše i odoše, ili onaj koji On postavi i ostade tu negdje u blizini.

Kako inače poštujem prirodu i znakove u prirodi i ovoga puta ispoštovah poruku znaka.