Preko puta Čerevića na ušću Dunavca susreh se sa Mishom D, njegovom vrlo ugodnom suprugom i prijateljima koji su ovamo došli svojim brodovima. Zaista su majstorski odabrali poziciju za odmor u prekrasnoj okolini i uz lijepu Čardu

Povodom mojega dolaska toliko su jelenka ohladili da su mu se rogovi smrznuli. Ovako pothlađen bio je melem za moje grlo. A tek kakvih sve priča se može čuti od ovoga društva...

Misha D se pobrinuo i da se okrijepim izvrsnom hranom, a posebno me iznenadio kada mi je za put upakovao dva prekrasna jelenčeta dobro ohlađena, smještena u konzerve od pola litre. Veliko mu hvala za to.

U starom Slankamenu me iznenadio LSI sa suprugom. Izašao je pred mene tako da me zaista ugodno iznenadio i obradovao. Nismo imali previše vremena biti zajedno zbog mojih obaveza, ali i ono što smo proveli za mene je zaista bilo vrlo ugodno i nezaboravno

Gospođa od LSI-a je ugodna dama koja je prije neki dan postala baka, što joj se po izgledu nikada ne bi reklo. LSI, pa ni ti ne ličiš na djeda, ali eto ušao si u te životne vode. Hvala tebi i gospođi na posjeti.

I na kraju još dvojica forumaša. Jedan koji potiče iz grada gdje mi je Olimp stacioniran, i drugi koji me molio da mu uljepšam zajedničku fotografiju. Dobro ih znadete.
Hvala obojici na dočeku. Kapetanu još zahvale jer me u najvećoj gužvi prometa odvezao do mjesta gdje me Vladan sačekao i predao automobil, a zatim me vratio nazad. Hvala obojici.

I taman kada pomislih da se oprostim od regataša, odnekuda se stvorio i Barbanesa sa suprugom. Situacija nam je nalagala da jelenka iskonzumiramo, a teme razgovora postale su neiscrpne. Vrlo ugodni i nadasve otvoreni ljudi.

Gospođa se odvažila sjesti u moga Odiseja, iako je bojažljivo tvrdila da nikada ne bi sjela u tako nestabilno plovilo. Tek kada smo joj objasnili i zagarantirali da je nećemo micati sa parkirališta odvažila se i pozirala za fotografiju. priznajte da je lijepo ispala.

Nisam financijski bogat čovjek, pa ni približno tome. Nakon ove regate se osjećam najbogatiji. Moje bogatstvo ste vidjeli. Iz dana u dan, iz plovidbe rijekom u rijeku, ono raste i sve više sam bogatiji.
Hvala vam svima prijatelji na podrški, druženju, lijepim riječima i gestama koje ste mi uputili. Rijeke i plovidba opet će nas povezati.