I kako vam rekoh malo prije, staroga rijekoplovca osjetiše momci sa jednoga od splavova. Pobudio im je radoznalost i pozvaše ga na picence. Takav poziv u mojem shvacanju rijeka i ljudi na i oko njih se ne odbija...

Pristadoh uz njihov splav, predstavih se tko sam i odakle putujem te gdje mislim dalje putovati, predstaviše se oni meni i razgovor pode kao da smo stari znanci koji se poznajemo odvajkada ...

Od njih saznadoh da su iz Backe Palanke, da ovdje provode svaki slobodan trenutak svoga vremena, ponekad sami ali vecim djelom i sa svojom porodicom, da vole prirodu, cuvaju je i pomalo srastaju sa njome ...

Danas imaju namjeru da nešta potope u kotlic, ispod nega da zapale vatru, dodaju zacine, pa kako ispadne. U ishod svojega kuharskoga poduhvata ne sumnjaju.

Gledao sam ih uz predobru rakijicu, koju mi utociše nekoliko puta jer kako rekoše praznu cašu niti mušice ne vole ...

Od mene su culi da sam ucesnik Dunavske regate TID 2010. Ponudili su mi da ostanem sa njima, mada mi rekoše da se bolje jelo sprema za nas regataše - ovcetina u kupusu. Znajuci ekipu kuhara koja to jelo pripravlja imaju u planu navecer navratiti na ovcetinu, jer je nezaboravna.
Njihovu ponudu sam odbio jer sam imao nekakve obaveze prema organizatorima regate. Popih još jednu i oprostih se od njih.

Usput me jedan od njih pretekao motornim camcom kojime je otišao po ostatak ekipe koja im es poslije pridružila.

Momci su me zaista iznenadili svojim srdacnim docekom, pozivom da im se pridružim kao i nespontanim razgovorom koji smo vodili. Stoga mi je bilo veoma drago kada sam ih vidio navecer da se se pridružili nama regatašima...

... a što se tice njihove tvrdnje da je ovcetina sa kupusom odlicna, složio bih se sa njima i potvrdio da je ne samo odlicna vec izvrsna. Tako dobru nisam nikada jeo.
Eto da ste bili zaista sa mnom i vama bi ova ovcetina izvrsna bila . Ovako eto, malo vas približih Tikvari koju mnogi poznajete, a ja je zadržah u vrlo ugodnom sjecanju ...