Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 03:52:12

Autor Tema: Fešta na obali Rajne  (Pročitano 471 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže olimp

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
Fešta na obali Rajne
« poslato: 20.10.2010, 21:36:28 »

Ploveći rijekama nailazio sam na svakakva slavlja, veselice, fešte koje su se održavale na obalama rijeka... Jedinstveno svima je da su se okupili znani i neznani ljudi na jednom mjestu pa uz zvuke muzike, mirise raznih jela i slastica iskoristiše vrijeme za zajedničko druženje i veselje. Pogotovo ako poteče, a obično i poteče, alkohol u raznim oblicima, onda se odjek veselja ori kilometrima daleko površinom rijeke...

Na ovo veselje nisam doplovio rijekom, ali mi se zgodno učinilo da ga bolje razgledam. Okupili se ljudi na obali rijeke Rajne u Kelnu, nedaleko lučice, postavili šatore pa uz muziku, horske pjesme i osobno pjevanje razbiše monotoniju gradskoga života.

Očekivao sam da ću naići na kojekakve riblje specijalitete iz rijeke, a ono vidjeh i riječne ribe, ali i morske ribe i školjke, ali malo riječnih specijaliteta ....

... vidio sam i kako ribu peku. Kod nas razapnu ribu na rašlje i takvu je ispeku, a poslije još dugo ližu prste od nje i obilno je zalijevaju pivcem i vinom. Ovdje ribu rašire na daske koje okrenu prema vatri i tako je peku. Neznam kakvoga je okusa jer nisam imao toliko vremena čekati da se ispeku, ali ukusno su izgledale...

Pored riba i školjki mogle se kupiti razne prerađevine od žitarica kao što su peciva, kifle, žemičke ....

:drinks:
Čovjek se prima prema odijelu koje nosi, a ispraća prema duhu koji je pokazao

Van mreže olimp

• Morski vuk
Odg: Fešta na obali Rajne
« Odgovor #1 poslato: 20.10.2010, 21:37:03 »

Stolovi i klupe su bile postavljene uz samu rijeku. Jedino vrijeme nije baš bilo naklonjeno organizatoru jer je padala sitna kiša za koju se nije naslućivalo da bi prestala padati .... I najmlađi su nailazili na poslastice za sebe ...

Malo mi je za čudno bilo da nije bilo roštilja sa čevapčićima, pljeskavicama, ražnjićima, da nisu bila zastupljene "čudesa od mesa" na žaru ...

Iako je bilo muzike, pjesme, okupljenoga društva, nekako mi se sve to činilo pusto bez dima sa roštilja, bez mirisa zbog kojih i sit poželi jesti, bez zveckanja krigli kada se nazdravlja ...

Vidjevši ovu njihovu feštu malo mi postade jasnije zašto se Svabe onako razgalame na našim feštama, zašto navaljuju na roštilj, glasno pjevaju, a još više zašto onoliko potegnu pića . Ova njihova mi unatoč prekrasnog ambijenta uz rijeku Rajnu ostade nekako suhoparna, nekako nedorečena, da ne kažem na roštilju neispečena...

:drinks: :drinks: :drinks:
Čovjek se prima prema odijelu koje nosi, a ispraća prema duhu koji je pokazao

Van mreže Zoran Marinković

• Morski vuk
« Odgovor #2 poslato: 20.10.2010, 22:51:37 »
 :038:

Olimpe, u ovim krajevima su i daće veselije od njihovih fešti.... :005: :drinks: :drinks: :beach: :024:
Deda  Zoran

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #3 poslato: 20.10.2010, 22:58:48 »
Brutalno :011: