Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 03:04:42

Autor Tema: Projekat jedrilice "Vasksenje"  (Pročitano 4357 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zemljani

• Mali od palube
  • *
Odg: Projekat jedrilice "Vasksenje"
« Odgovor #60 poslato: 05.10.2011, 10:05:49 »

Pa ipak sam ja neki dipl slikar konervator sa visegodisnjim iskustvom i radom na najstarijim objektima u gradu kao sto su stambol kapija i dzamija itd, i iskustvom u primjeni materijala kao i izvjesnim teorijskim znanjem. Nisam sibicar pa kad nekom radim kazem ovo ti je vjecno niti prodajem materijale za ovo i ono ali sam duboko u *kompoitu<  kada kyem slikarski pigment misli se na to da je to kvalitetniji pigment, kada kazem vezivo mislim ovde na akril i poliester, ali neosjecam ozbiljniju zapitanost i atmosveru da bih nastavio svoje ilaganje i elaboriro na temu primjenjene tehnelogije recuputra materijala i izvora, ali cu to svakoko jednom prilikom uciniti.
Ja se nadam skorijem zaplovljabanju ali ne zavisi sve od mene....Ali zacu Vas na porinuce (neki to mogu posmatrati i kao preformans porinuce sa potonucem*, osim toga planirano je da bude u luci beograd i treba ce mi slepanje do marine... i gdje da nabavim ove stop biksne i druge lagere osovinu... d

"Kad shvatiš da na svjetu  nema nepomičnog oslonca, ostaje ti da ploviš kroz njega" Ko je to reko?

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #61 poslato: 05.10.2011, 10:28:39 »
Pa zacudjenost jer ti je metod za nautiku malo egzotican - imas veliko iskustvo kao konyervator a kao slikar znam da imate dobru teorecku i praticnu podlogu u tehnologiji veziva i boja jedino se postavlja pitanje da li to pije vodu na vodi. Da ti je ovo barem drugi brod koji si uradio u istoj tehnici i da je vec nekoliko godina sve uredu bilo bi drugo ovako sve je malo neizvesno ali i to valjda ima neku car :)
Dok ti to ne sredis ja cu se nesto organizovati nadam se pa cemo za slepovanje vrlo lako izvesti

Van mreže Svaba

• Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #62 poslato: 05.10.2011, 11:42:06 »
Da je neobicna, nesvakidasnja i zanimljiva stoji. Lepota.......stvar je ukusa.

Kako ce se pokazati u eksploataciji  pokazace sati,dani, meseci......................... :drinks:
sledeće godine u ovo doba bicu na nuli

Van mreže zemljani

• Mali od palube
  • *
« Odgovor #63 poslato: 08.10.2011, 17:36:09 »
Pa zacudjenost jer ti je metod za nautiku malo egzotican - imas veliko iskustvo kao konyervator a kao slikar znam da imate dobru teorecku i praticnu podlogu u tehnologiji veziva i boja jedino se postavlja pitanje da li to pije vodu na vodi. Da ti je ovo barem drugi brod koji si uradio u istoj tehnici i da je vec nekoliko godina sve uredu bilo bi drugo ovako sve je malo neizvesno ali i to valjda ima neku car :)
Dok ti to ne sredis ja cu se nesto organizovati nadam se pa cemo za slepovanje vrlo lako izvesti
Hvala velika, da uvjek je u jednoj mjeri neisvjesno, ali i nije toliko ekzoticno jer ja sam koritio samo cement, polimer, platno, pigmet, pjesak i zicu, i dva rastvaraca. Ovo je zaista minalizam (jer kad kupis gotov proizvod recimo farbu on sadrzi bar toliko komponenti) od ovih komponenti sam komponovo tuce prilagodjenih receptuta, od kojih ni jedna nije neka revolucija, i sve su poznate i koristene, kriticna tacka je prelazak u poliester i to se odigralo u platnu i mislim da je ok. Inace poso konzervatora i priroda, pa i oblik ostecenja je uvjek takav da zahtjeva dovijanje i prilagodjavanje metoda, materijala i receptura i veliku kreativnost jednaku  umjetnickom stvaranju, ako ne i vecu jer moes slikati sta hoces, ali kada treba da nadogradis nedostajuci dio a da se to nevidi...

Kad smo kog drugog broda ponjela me i ta misao, naime planiram da skinem kalup korita sa jedne strane jer je simetrican i da do isjecem na tuce tabli i donesem u atelje, da uradim detaljen 3d model, popis djelova, modele djelova, predracun, kalupe.. vizueliaciju i sajt... ali otom po tom, kalup spremam.

"Kad shvatiš da na svjetu  nema nepomičnog oslonca, ostaje ti da ploviš kroz njega" Ko je to reko?

Van mreže zemljani

• Mali od palube
  • *
« Odgovor #64 poslato: 20.10.2011, 18:38:53 »
:) Zgodno kao deo multimedijalne umetnicke instalacije.
Naravno,suvozemne.  ;)    :54:
Maistore, mene od vode jos uvjek djeli i satvena cjevka, kupio sam debelozidnu cjev oko 60mm debelu sa unutrasnjim precnikom 30mm dugu 330mm, pa bi sad polako da kupujem drugo sto mi je potrebno da odem do strugara i da se uredja sastavi. Pitanja su sljedeca gdje i kako da nabavim osovinu od 25mm i llagere volvo leyaj, trebali jos nesto, itd. i drugo sto Ti znas rec a ja neznam pitati. montiro ni tako sto bi navario na vanjskom zidu cjevi armaturu i zalio u beton. Kada si me posjetio ljetos rekao si da nesto moram ostaviti, neki pristup nezaliven, ali nisam skonto...

Van mreže zemljani

• Mali od palube
  • *
« Odgovor #65 poslato: 26.03.2012, 09:48:16 »
Evo malo poslje duge zime, kolko poso dozvoljava. Ipak zatvaramo otvore zy kormilo i motor... U nadi da ćemo ove godine stići do vode, a moyda vodom i do nekuda...

Van mreže mushu

• Global Moderator
  • Morski vuk
« Odgovor #66 poslato: 26.03.2012, 09:59:09 »
" De gustibus non est disputandum"  :041: :012: :dft004:

Van mreže dubinac

• UMČ
  • **
« Odgovor #67 poslato: 26.03.2012, 10:12:24 »
E bas si sebi dao umjetnicke slobode .

Van mreže zoki novus

• Morski vuk
  • vidi petre sarance
« Odgovor #68 poslato: 26.03.2012, 22:47:42 »
Na prikolicu i pravac Kovacica... :54:

Van mreže Gorance

• Skipper
« Odgovor #69 poslato: 29.03.2012, 18:07:24 »
Na prikolicu i pravac Kovacica... :54:
Staklar je sampion!  :047: :drinks:

Van mreže zemljani

• Mali od palube
  • *
« Odgovor #70 poslato: 06.05.2012, 20:53:40 »
E bas si sebi dao umjetnicke slobode .
Sloboda nije božje sjeme pa da ti ga neko da
sloboda nije zahvalnica pročitana abecednim redom
sloboda nije krilatica reklamnog panoa
konstruktivna kritika postojećeg stanja

sloboda je žena
uzmi je

sloboda nije podmetanje ideološki zakržljale forme
sloboda nije pometanje ideološki bilo kakve norme
sloboda nije jednostavan domaći zadatak
ona je svijest o skladu nesklada nesavršenih ljudi

sloboda te čeka
uzmi je

datumi
sjećanja
kontrola lupa vratima
regularna predstava
ko ne pamti iznova proživljava

sloboda nije mizantropski odbačeno kukavičje jaje
sloboda nije uzajamno milovanje idiotskih glava
sloboda nije referada staničnih šetača
ona je svijest o skladu nesklada nesavršenih ljudi

sloboda je žena
uzmi je

Kad malo bolje pogledam i kuce su u istoj situaciji kao i brodoVI TONU OD VLAGE

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #71 poslato: 06.05.2012, 23:25:55 »
'teo si da kažeš:

Mada, ako ćemo već po Good Old Johny Boy-u, moglo bi se reći i:

A u to ime, jedno veliko  :drinks:

:)