Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

23.05.2012, 02:55:53

Autor Tema: Pomoc iskusnih neiskusnom  (Pročitano 550 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže medveducubgd

• Mornar
  • Pol: Muškarac
Pomoc iskusnih neiskusnom
« poslato: 15.01.2011, 14:37:31 »
Evo da malo razbijemo ove sumorne zimske dane,naime nesto se nosim mislju da kad za to dozvole finansijski uslovi krenem u gradnju jednog camca.Za pocetak mislim dabi bio dovoljan smederevac na pr duzine od 5-6m a sirine preko svega min1,7m.Ako neko ima neki crtez,sugestiju,primer vrlo rado prihvatam,a sto smederevac pa dosta jednostavniji za gradnju u odnosu na neke (V) korita A odgovara mi deplasmanko korito,nigde ne zurim  a moze i manji motor(vanbrodski) sto ne povecava znatno i troskove kako ulaganja tako i odrzavanja,marine,registracije.....Jednom recju za pocetak jednog pocetnika dosta a kasnije,eh ko zna sta se krije iza ................. :045: :048: :) :54:

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
Odg: Pomoc iskusnih neiskusnom
« Odgovor #1 poslato: 16.01.2011, 09:32:14 »
Mislim da je daleko isplativije da nađeš neki polovan. Cene takvih šiklji su od 300-500 eur, a ne možeš je napraviti ispod 700-800.

Samogradnja ima smisla samo kad tačno znaš šta želiš i to nešto je nemoguće ili teško nabaviti na tržištu. Skupa je to zabava da bi učio na taj način.

Za takav čamac treba otprilike 7 tabli lima 3mm, flaha, elektroda, reznih ploča, brusnih ploča, struja, osnovne farbe, završne farbe... čak ni sav materijal ne možeš kupiti za novce za koje možeš uzeti dobru polovnu šiklju. Da ne govorim o tome što si odmah na reci i počinješ da učiš šta ti treba kao sledeći čamac :)

A radova će biti uvek. Patosi, klupe, neka tenda... imaćeš šta da praviš i dorađuješ, ali si odmah na reci. A to je mnogo bitnije.

:drinks:

Van mreže medveducubgd

• Mornar
« Odgovor #2 poslato: 16.01.2011, 09:43:17 »
Ma mislio sam da fazno krenem pa lagano medjutim imas pravo to bi moglo da se em razvuce,em skuplje pa na reci ... mozda u ovom veku.Nista stek za lovu pa u nabaku kad se dovoljno skupi !!!!!!! :) :045: :047:

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #3 poslato: 16.01.2011, 09:56:21 »
Da, najiskrenije mislim da je, pogotovo za prvi čamac, to pravi put.

Van mreže medveducubgd

• Mornar
« Odgovor #4 poslato: 16.01.2011, 11:40:48 »
To mu dodje kao i za auto prvo nesto malo,polovno,zgodno za odrzavanje!Hvala na iskrenim primedbama,za ovo cemo da se tek oduzimo valjano!  :) :045: :048: :54:

Van mreže Svaba

• Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #5 poslato: 16.01.2011, 20:58:50 »
To mu dodje kao i za auto prvo nesto malo,polovno,zgodno za odrzavanje!Hvala na iskrenim primedbama,za ovo cemo da se tek oduzimo valjano!  :) :045: :048: :54:

Ma da, nadji sta ima u ponudi (a da ti odgovara po dimenzijama i dimenziji dzepa), pa cemo da mozgamo i da se savetujemo da li je kupovina pametna ili ne  :drinks:
sledeće godine u ovo doba bicu na nuli

Van mreže medveducubgd

• Mornar
« Odgovor #6 poslato: 16.01.2011, 21:08:46 »
Hvala na odgovoru a sto se tice mozganja to imam u vidu! :drinks:

Van mreže hypno

• Mornar
« Odgovor #7 poslato: 24.01.2011, 01:17:34 »
Eto i ja da se nadovezem, sve zavisi koliko imas slobodnog "vremena", volje i zelje....ukoliko nemas nikakvog iskustva stvarno se ne isplati, cisto kazem da ne zamrzis ono sta mi volimo a da ne isprobas.

Van mreže medveducubgd

• Mornar
« Odgovor #8 poslato: 24.01.2011, 10:33:38 »
Hvala na odgovoru! :drinks: