Ponovo se zahuktava stara rasprava.A od ovakvih komentara kao Mushuov me zaboli želudac,pa nemogu a da neodreagujem.
Dajte mi ijedan primer gde se tako kataklizmički desila neka nesreća sa čamcem iz samogradnje.Izuvijao,popucali varovi ...svašta još navedeno od čega mi je stvarno muka.Malo ću se kasnije potruditi pa pronaći fotke plovila iz te toliko pominjane J....E Evrope.Plove tamo i mnogo gora plovila nego što su naša.A tolika briga za naše živote i živote naših bližnjih nek bude naša briga,a ne dužebrižnika koji neznaju ni osigurač da zamene, a usput znaju da kritikuju sve one koji svojim radom ostvaruju svoje snove.
Zanati poput,zavarivača,električara,vodoinstalatera,bravara,tesara,stolara,završavaju i znaju oni koji nisu završili ništa od visokih škola.
Kako jedan čovek može da zna sve.Pa gosn.Mushu i vi bi znali samo kad bi hteli.Zar je teško naučiti struju.Za električara je dovoljno da raspoznajete boje i da znate da postoji nula ,faza i uzemljenje.Naučićete da varite ako nemate strah od klešta sa elektrodom i ako rešite da to naučite.Osnova je da se neplašite i ne grozite fizičkog rada.
Svakog samograditelja ću uvek podržati svim silama,i više ću ceniti svakog samograditelja nego filozofa koji zna po kojoj ceni gde koje plovilo može da se kupi.
Dajte mom unuku od 6 god.20000e i on će znati da kupi brod.I za to mu nije potreban frakultet.
Da je preduzetništvo sputavano,da je želja za istraživanjem,eksperimentisanjem,sputavana danas nebi imali ni struju ,ni vodovod ni bilo šta što su u suštini samograditelji razvili i otkrili .
Nije teško biti samograditelj.Bitna je želja i volja,a stalno osporavanje je odraz sopstvene nesposobnosti da se išta kreativno ostvari.
Postoje dve vrste ljudi
Oni koji kažu;;dođi da vidiš šta sam kupio
Oni koji kažu;;dođi da vidiš šta sam napravio.