Imam par pitanja:
Koje su cene u tri ponuđene varijante?
Koji su rokovi isporuke?
Koje su reference? Koliko ima korisnika do sada i koga se može pitati za utiske iz eksploatacije?
Koji je put za registraciju čamca kada se kupi od vas (u sve tri varijante)?
Terca,
Cene nisu još konačno formirane, trenutno radimo na fajlovima za sečenje Yastoga 19 i tada ćemo moći da spremimo preciznije cene za isečeni materijal. Za Y19 će nam biti najlakše da formiramo cene po paketima opreme. Kod većih modela upravo će raznolikost moguće opreme uticati na zaista veliki raspon cena od "ofarbanog i ustakljenog" do potpuno opremljenog. Takođe, kako se ne radi o brodovima iz kalupa, kod svakog pojedinačnog će biti moguće u određenoj meri uticati na konačni izgled, a donekle i na raspored enterijera. što može uticati i na cenu.
Što se referenci tiče, trenutno jedini Yastog koji plovi je moja 23-ka "DUNJA 2", a o njoj su svi detalji dostupni online, od procesa dizajniranja, preko izrade modela, do video klipova testiranja i galerije fotografija. Za utiske iz eksploatacije, osim mene (zadovljnog korisnika) mogu se oglasiti i neki od forumaša koji su imali priliku da vide i plove Dunjom.
Registracija u prvoj varijanti (zalepi svog Yastoga) se rešava kao samogradnja, po izgradnji trupa se od nas dobija generalni plan koji overava projektant kao potvrda da je trup izgrađen po projektu i istandardima, a to je uz račune za materijal i izjavu o samogradnji, dovoljno da se posle tehničkog pregleda obavi registracija. Kroz proces registracije sam na taj način i ja prošao u Kapetaniji Beograd. U druge dve varijante, dobija se račun od proizvođača sa kojim se vrši registracija plovila.