Posle otvaranja sezone, naravno, sledi i njen nastavak. logično a i poželjno

Dakle, nakon povratka u ''domaće'' vode usledile su i pripreme za ugodan boravak na tim vodama. Uz pecanje, naravno. I, tako, sa jednim danom pauze radi snabdevanja proboravismo bogami desaetak dana na vodi. Baš ugodnih desetak dana. Poslužilo nas je i lepo vreme. Malo je neobično da ističem ovo o lepom vremenu, ali početak leta i nije bio baš letnji.
Pored lepog vremena, što je bilo i za očekivati u ovo doba godine, zadesila nas je i jedna ozbiljna salauka. To je prva salauka koju smo dočekali na SkLep-u i mogu reći da sam jednostavno oduševljen učinkom one moje ''home made tende''. Na vreme smo je spustili i učvrstili, tako da nevreme skoro da nismo ni osetili. Istina. bilo je malo šećkanja i cimanja na konopcima, ali u granicama podnošljivog. Neki čamci u susedstvu su bili lepo istumbani, ali mi prođosmo bez posledica
Tako promenljivo vreme i jako nizak vodostaj svakako su uticali i na rezultate ribolova, ali, sve u svemu, ja sam vrlo zadovoljan. Nema ništa za rubriku o trofejima, ali imao sam prilično raznovrstan ulov, od veoma krupnih babuški, do lepih štuka i sasvim pristojnih smuđeva. Jedino somići ko punoglavci

Svakodnevne nagle promene vremena i česti, vrlo obilni pljuskovi, me nisu bitno omeli u pecanju, jer gotovo da nije bilo nikakve razlike u aktivnosti riba pre i posle pljuskova. Ako se dobro sećam, nekada je to imalo uticaja, tj, uvek smo posle kiše lepo pecali. A sada ni pre ni posle ...