Provedosmo jos jedan sjajan dan na Dunavu, drustvo super, klopa kao i uvek dijetalna ali zdrava i niskokaloricna, alkohola nigde...
Svanuo je i taj hladnjikavi i oblacni 5. Decembar...kod mene opsadno stanje, Mina ima zapaljenje uva, ona i Sashka ostaju kod kuce, Marko izjavljuje da "mu je dosadno da ide na reku, oce da se igra na compu" i tako ja krecem sam, uzimam hleb kod privatnika, pa kolima do "Nautec-a" gde me je docekao kum Svaba i Primus-om prebacio na "Orindu" gde mi je srdacnu dobrodoslicu zazeleo, a ko drugi nego MM ili Mudri Moca...poprilicno se ugojio od pre dve nedelje kad smo se poslednji put videli, jeste da je dosadan kao stenica i da ispusta dlake i perut, ali je i dalje beskrajno sarmantan:

Ja nisam jedina zrtva Mocine ljubavi, Mila ga takodje obozava, a reklo bi se i on nju:

Ni Joja koji nam se uskoro pridruzio nije postedjen Mocine ljubavi:

Aka meditira uz jutarnju kaficu i rakijicu:

Ubrzo stize i "Mentulagra-Tukan" u sastavu Vlacke, Sanja, Igor i Mark...dobrocudni starcic Holandjanin koji je
ziveo u Engleskoj...

Mark je u Srbiji zavoleo nasu rakiju, a imamo Bogu hvala razne vrste...kajsijevacu, viljamovku...svasta nesto...i covek zaista iskreno uziva u rakijici:

Moca voli i Sanju, ma voli i Mark-a...a izgleda voli i Zoranovu rakiju:

Svaba je nameracio da napravi podvarak sa nekim svinjarijama, ali od prvobitne zamisli da ga ukrckamo u kotlicu na obali nema nista jer je skoro celo ostrvo pod vodom. Mila krece u akciju i sece kupus na milimetaske rezance:

"Mentulagru" vezujemo krmom za "Aku" i dobijamo fenomenalnu platformu za rostilj. Nekrunisani kralj rostilja Vlacke je doneo gomilu svakojakog mesa: biftek sa ruzmarimom, kobasice, slaninu, rebra, krilca u dve razlicite marinade, dzigericu u slanini:

Dok se rostilj polako pece u Vlacketovim sigurnim rukama, Vestica na improvizovani svedski astal iznosi pastetu od piletje dzigerice by Aka, sjajan ovciji sir i necete verovati takodje by Aka: fil za tortu sa cimetom, cokoladom i pekmezom u koji mu je greskom upalo i malo nekog juneceg mesa. Nisam slikao - gadna je boja, a o ukusima ne vredi raspravljati....
Taman u pravo vreme stize i Robi, sa flasom vina i kolacicima:

Ubrzo stize i JOJA, svojim beskrajno sarmantnim brodicem, zove nas na razgledanje ladje uz finu rakijicu sljivovicu i jos bolje Cesko Pilsner Urquell pivo iz "Donacije".

Uz meze i picence uzivamo u jesenjem zubatom suncu na Jojinoj zadnjoj palubi, rzamatramo razna brodka "Grunfovanja" za predstojecu zimu, ali cim sunce zadje udari ladnoca koja nas podseca da je ipak 5. Decembar, pa se povlacimo na Aku gde se podvarak krcka u rerni i posle sat vremena je taman kako treba, nekima nije dovoljno zapecen, ljut, fali bibera, ovo, ono...ja mislim da je bio odlican, lagan i posebno zacinjen nekim suvim rebrima odozgo:

A posto je Kum Svabi bio rodjendan, Larisa je donela cuvene vanilice, a bila je tu i reform torta by Svabina mama, sa sve BOSNA F-80 svecicom...nije bilo duvanja, kaze Kum da je davno izduvao...

Simpaticni sluzbenik omrazenog ministarstva je blazeno uzivao posle obilnog rucka:

Oko pet sati, poceli smo polako da se razilazimo jer su Aka-dzije dobili "total recall" iz baba-sitting servisa pa su morali da pozure po Luku i stignu do 18 sati...verovatno je zasedao i kucni savet da li da se obrtaji dignu sa 1000 na 1100...
Jos jedan sjajan dan, ekipa odlicna, malo smo ostali gladni, zedni...ali nema veze, vazno je da smo bili na svezem vazduhu...