Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

22.05.2012, 06:45:39

Autor Tema: Dubokoprazneći akumulator  (Pročitano 5770 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ronac

• Ponosni vlasnik mesta na Malim vodama
  • Morski vuk
  • Pol: Muškarac
  • Vučedolski vuk
Odg: Dubokoprazneći akumulator
« Odgovor #180 poslato: 05.02.2012, 23:34:45 »
Zorane,pa ja sam napisao jos pre pet dana,samo opet vi ne citate :drinks:
http://http://www.energizerautomotivebatteries.com/index.php?id=450&L=8
Ja se odlucio,kraj nema vise.
Neka ide život

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #181 poslato: 06.02.2012, 00:04:49 »
Ja ti ne verujem dok ne vidim fiskalni. :011:

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #182 poslato: 06.02.2012, 00:08:17 »
Ja  ću poverovati tek kad me bude zvao da ih ubacimo u Saru.  :011:

Van mreže dubinac

• UMČ
  • **
« Odgovor #183 poslato: 06.02.2012, 01:48:49 »
Ih Aka 500 ...potonuo bi . Ali TVRDIM za 200 uz upotrebu oko 150 dana godisnje minimum (mora nekad i da se radi ) i 80w solar ...ja zadovoljan . Sad da bas stanujem na brodu ne stanujem ali da bi zeljeo bi .

Van mreže milivoj

• Mornar
  • Milva2
« Odgovor #184 poslato: 06.02.2012, 03:24:42 »
"Ronac

Kao i tebe, i mene muči nabavka novog akumulatora za nastupajuću sezonu, pa sam itekako zainteresovan za temu i upijam svaku korisnu informaciju ili savet. Ja se nadam da si se u medjuvremenu odlučio, ja sam blizu
 :drinks:
Pozdrav
[/i]
Najlepše ostrvo je ono na kojem ploviš

Van mreže iverko

• Skipper
« Odgovor #185 poslato: 06.02.2012, 10:36:27 »
Ronac, KRIV SAM  :011: i dalje  :010:
 :015:
Ali, ja pre neki dan pazario kod Dače, TAB-M (Topla) od 115 tj. 105 odnosno 85 Ah (koj će ga znati kolki je u kojoj vrsti eksploatacije), i to na kraju na osnovu nekih Akinih komentara i preporuka.
I trakcioni i startni, bar tako kažu. Za moje potrebe i ono što sam teo da platima izgleda biće ok (videćemo; ja sam "ubica" akumulatora  :011: ), a za ozbiljnije zahteve mislim jedino malo Ah; ali takvi treba da imaju dve grupe: startni (manji) i potrošački (velikiiii).
To se "krčkalo" još od prvih postova na ovu temu, ali da znate da nažalost i posle ovoliko postova nisam mnogo saznao, sigurno je to velikaaaa nauka.
I još nešto, ako u toku ove godine ubijem i ovaj akumulator, uzimam od Ake za kaznu onaj jedan budući njegov od 230.
Inače, Dača je super i trgovac i drugar, preporučujem (naplatiću mu ovu reklamu drugom prilikom).

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #186 poslato: 06.02.2012, 10:49:18 »
Stvarno se otegla ova tema u nedogled. Ta varijanta polutrakcionog akumulatora mi se sve manje dopada. Sve što je i ovo i ono ustvari nije ni ovo ni ono u nekoj ozbiljnijoj priči. Mislim da treba imati dve grupe. Jedan akumulator za startovanje i grupu dubokopraznećih za trošenje struje. Jačinu odrediti prema jačini motora i prema potrošačima. I naravno odvojiti ih diodama da se slučajno ne pretaču.

Van mreže ronac

• Ponosni vlasnik mesta na Malim vodama
  • Morski vuk
  • Vučedolski vuk
« Odgovor #187 poslato: 06.02.2012, 10:59:12 »
@milivoj
Taj post sam postavio da bih Miljanu pokazao da ta tehnologija ima ventil,a ne da bih rekao ili da nekoga ubedim da se odluci za AGM akumulatore.(nekada je bitno shvatiti zbog cega se postavljaju odredjeni postovi).Telefonskim pozivom(mozes i ti da probas ako te zanima)Akumulator Shop-a ANDREJA d.o.o. 021/840-603,da vidim kolika je cena AMG akumulatora,dobio sam odgovor da ti akumulatori mogu da startuju,ali se ne preporuicuju iz razloga sto im drasticno smanjuje vek trajanja(to su ti "neki ljudi").Posle tog sam prostom matematikom dosao do mog resenja:
 1. Perin       AGM 130W =342 eura, 1W=2.63 eura
 2.         Energizer 225W = 217 eura,1W=0.96 eura
 dolazimo do proste racunice da mogu 2.7 puta da promenim kiselinski za iste pare,verujem da je AGM akumulator dugovecniji ali ne vise od duplo.
Toliko od mene.Ja se vise ne bih javljao po ovoj temi posto je ovo preraslo u nesto vise od zelje da jedni drugima pomognemo oko nabavke i izbora akumulatora,sudeci po  pojedinim komentarima. :drinks:
Neka ide život

Van mreže milivoj

• Mornar
  • Milva2
« Odgovor #188 poslato: 06.02.2012, 23:52:48 »
@Ronac,
ni ja ne želim dalje širenje diskusije, ustvari mislim da je najbolje da izbrišem moj post.
Pozdrav :drinks:
Najlepše ostrvo je ono na kojem ploviš