Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

22.05.2012, 05:54:34

Autor Tema: Prvi put na Đerdapu  (Pročitano 2816 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
Odg: Prvi put na Đerdapu
« Odgovor #15 poslato: 05.07.2011, 18:59:59 »
Ako se vracas kanalima od Rama povedi racuna ,cuo sam da su mestani razvukli sajle popreko i da tako zaustavljaju travu i tu pecaju.Znaci ako vidis da je trava popreko zaustavljena ili drvo znaj da je kanal pregradjen sajlom a to moze da bude fatalno po elisu.

Svašta to još nisam čuo :032:

Van mreže Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #16 poslato: 05.07.2011, 19:41:16 »
Ja se vratio :(

nemoj tako euforično da slaviš

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
« Odgovor #17 poslato: 07.07.2011, 23:51:47 »
Pripreme za put su u toku, uglavnom su ključne stvari spremne, ostala je promena ulja na motoru zamena navigacionih svetla i povezivanje plinskog frižidera. Malo sam se obskrbio svežom količinom kanapa i još kojom sitnicom. U ovim pripremama najviše smara čorba jer ima relativno male rezervare (dizel nekih 40l a benziski od 12) a pošto planiram da povučem jedno 150-160l dizela to je brdo kanistera koje treba uneti i smestiti negde. Razmišljam da ponesem bicikl pa me zanima imali neke potrebe za njim ili je to višak nekada sam ga baš vozao a sada ne sednem na njega mesecima ali računam da je možda ok za do prodavnice ili slično. Da ga vučem ili da ga ne vučem?

Van mreže Ika

• Morski vuk
  • stiže novi čamac
« Odgovor #18 poslato: 08.07.2011, 00:37:54 »
na leđima ga nositi nećeš, tako da ne smeta.Ja na mom čamcu uglavnom imam bicikl osim kad znam da idem u nedirnutu prirodu.Ponesi ga u svakom slučaju dobro dođe.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #19 poslato: 08.07.2011, 09:50:59 »
Mislim da ga nećeš koristiti, ali, što reče Ika, neće da smeta. U stvari, ako budeš par dana u Porečkoj reci, biće ti zgodan da odeš do Milanovca, pošto nije baš za peške.

Imaj u vidu da voda ume da osciluje i po pola metra u toku dana, te izbegavaj vezivanje za obalu na duže vreme.

Inače, sipaj gorivo u Golupcu, da ne tegliš tolike kante. Čak i Milanovcu ti je pumpa na 100m od novog pristana.

Van mreže zoki novus

• Morski vuk
  • vidi petre sarance
« Odgovor #20 poslato: 08.07.2011, 19:24:39 »
a i nema potrebe da nosis toliki dizel pa to ti je za preko 100sati....

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
« Odgovor #21 poslato: 09.07.2011, 22:34:46 »
a i nema potrebe da nosis toliki dizel pa to ti je za preko 100sati....

Pa vidi moje neke kalkulacije potrošnje DMB se baš i ne slažu sa onim što svi pričaju da motor troši 1,5l na sat (možda kada je nov :))
Ja ga računam najgrđe 2,5l na 1h pa ako idem neki prosek oko min 7,5km/h a hoću da pređem 500 km to mu dođe oko 160l. E sada verovatno ću preći manje, ići malo brže i malo manje trošiti na sat. Nekako mi lakše da se sada jednom izcimam i posle ne razmišljam.

Van mreže Nino

• Morski vuk
« Odgovor #22 poslato: 10.07.2011, 22:53:01 »
U Golupcu ti je pumpa na samoj obali u marini, tako da nemaš nikakvo cimanje.

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
« Odgovor #23 poslato: 11.07.2011, 00:03:12 »
U Golupcu ti je pumpa na samoj obali u marini, tako da nemaš nikakvo cimanje.

Ok, na nagovor i savet svih nosim onda manju klicinu pa cu tamo dotakati,
pripreme za polazak su u toku, nadam se da ću uspeti da rešim problem sa fridžom koji ne želi da se prohladi, na kraju sam našao nekog majstora u Zemunu pa ću da vidim da li će uspeti da ga skrpi, od ostalih stvari sutra ide zamena ulja, akumulatori su na punjaču i to bi trebalo da bude to, motori za sada rade bez greške pa se nadam da će tako i ostati a to mi je i najbitnije za sve ostalo ću da se snađem.

Van mreže boban

• Mali od palube
  • *
« Odgovor #24 poslato: 11.07.2011, 08:35:28 »
kada dodjes  do  Milanovca i porecke reke javi se ako ista zatreba,  brodic mi je usidren u poreckom zalivu . 064/654-2063   Boban

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
« Odgovor #25 poslato: 11.07.2011, 20:25:23 »
kada dodjes  do  Milanovca i porecke reke javi se ako ista zatreba,  brodic mi je usidren u poreckom zalivu . 064/654-2063   Boban

Važi kapetane Bobane - javljam se svakako da popijemo pićence. :drinks:

Van mreže broker975fx

• Morski vuk
« Odgovor #26 poslato: 31.07.2011, 13:09:43 »
Evo da prijavim moj povratak u Beograd. Cilj je bio da se što više plovi i to nam nije bilo teško, uglavnom su brodica Lotlorian i Mali veseljak plovili uvezani pa plovidbe i od 10 sati u kontinuitetu nisu bile problem

Plovili smo od Beograda preko Gaja, Srebrnog Jezera, Porečke Reke do Tekije. Htedosmo do Kladova, prešli smo prevodnicu ali od nje ka Kladovu Dunav liči na potok a dug je put bio planiran pa Kladovo ostavismo za drugi put. Povratak smo izveli na jedan malo neobičniji način preko kanala kod Rama pa na Bečej a posle nizvodno Tisom. Za 18 dana preplovismo 700 km po svakakvom vremenu (uglavnom vetrovitom :)) imali smo manja oštećenja, jedno ozbiljno nasukavanje, talase i nevremena ali lično se osećam neuporedivo srećniji i bogatiji. Ovaj forum ali i svi drugi pokazali su da i tekako imaju značaj pre svega kada je potreban kontakt i pomoć na vodi. Hvala Aki na asistenciji i pomoći oko rešavanja problema sa strujom na samom startu ovog puta, uostalom on nas je i otpratio skoro do Bele stene kada smo kretali. Takođe neizmerno hvala kapetanu Gremlinu na kontaktu kapetana gurača koji me je izvadio iz mulja kod srebrnog jezera. Da njega ne bi sada bih tamo i dalje bio i imao vikendicu - što i nije tako loše :).

Slike i utisci kao i detaljnije kilometraže sa svake deonice puta idu uskoro čim malo sredim  utiske kojih i tekako ima

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #27 poslato: 31.07.2011, 13:24:01 »
Dobro se vratili  :)

:drinks: :drinks: :drinks: :drinks:

Nema potrebe za zahvaljivanjem. Jedva čekam da se oglasiš sa reportažicom.  :drinks: