DNEVNIK PLOVIDBE, JELA, PIĆA, PESAMA I DOSKOČICA
(plus tuto rešto, šta iđe užnjega)
Sve je gola istina, a ako lažen, oriži me di san najtanja!
Te komu pravo nije, nek se žali di oće i iđe svojin puton...BROD: Jedrilica ELAN 431 (imena Lisa IX). Ovaj put prostrana za nas 8. Ne guramo se. Nemamo primedbi na charter agenciju preko koje smo je najmili jos pre 100 i više dana. Kokpit je dovoljno velik, pa se ni tu ne guramo. Unutra: u krmi dve kabine sa bračnim krevetima, svaka sa svojim, doduše, malim kupatilom, a u pramcu dve kabine sa krevetima na sprat i zajedničkim, dovoljno velikim kupatilom. Između kabina je salon sa kuhinjom i navigacioni sto. S obzirom da sam brod „iskopala“ ja, veoma sam zadovoljna i, iskreno, laknulo mi je jer sam se pomalo pribojavala da nesto neće biti OK, te da cu biti kriva!
POSADA: 8 komada: VL (u funkciji skipera), MI, RI, IV, NA, MA, RA i JA
Itinerer ovogodišnje plovidbe...

I malo uvećani detalji rute...

21 h: MA i RA dolaze kod VL i mene u stan kako bi sačekali kombi agencije G, koji će nas sve odvesti do Murtera, marine Hramina i broda. Da nas isprati došla je i SU, a posle i ĐI. Pije se Viski... MNOGOOO... Pa se pije još, a onda pevamo... glasno... i još, i još... Sve je spakovano... pomalko me pušta moj pesimizam i osećaj da će se desiti nešto loše...valjda od viskija...
01:10 h:G kombi sa RI, MI, IV i NA, vožen nežnom rukom našeg miška Jasminka, stiže pred našu kuću. SU i ĐI nam pomažu da spustimo sve stvari. Nosimo i flašu viskija, da nam se nađe usput. Ulazimo u kombi. Pevamo i dalje. Sve. Od narodnjaka do punk-a, bez biranja. Uglavnom nijednoj pesmi ne znamo sve reči, al se zato peva glasno. I pije. Brzo...smetamo onima koji bi možda pavali. J. ga. Fala K-cu u kombiju može da se puši. U suprotnom bismo popizdeli i stajali svako malo. Ovako smo stajali svako malo. Da pišamo...i onako...
04:30 h: Svi smo ukočeni. Blago nervozni. Nema više viskija. Malko dremamo. Ko kolko može.