Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

22.05.2012, 05:27:14

Autor Tema: Beograd - Đerdap - Beograd 4.7.2009-19.7.2009  (Pročitano 8781 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže skipper.rs

• Tek uplovio
Odg: Beograd-Đerdap-Beograd 4.7.2009-19.7.2009
« Odgovor #15 poslato: 29.07.2009, 00:45:32 »
Svaka čast i veliko hvala za ovako lep putopis Veštici i Aki naravno.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Muškarac
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #16 poslato: 29.07.2009, 00:48:09 »

Hvala, nadamo se da uskoro stiže i jedan uzvodni, do Novog Sada.

PS
A nekima hvala na prijatnom višečasovnom razgovoru  :)

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Žena
    • nautički.info - forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #17 poslato: 29.07.2009, 01:07:49 »

Nadamo se da smo bili korisni sa informacijama, za početak učesnicima trenutne regate, a i svima koji nisu imali prilike da uživaju u lepotama klisura i svega drugog što smo videli.
Trudićemo se da nastavimo, gde god da nas voda odvede :).
Dok nestrpljivo čekamo sledeću godinu da ponovo vidimo Đerdap, usput naravno i Srebrno jezero da popijemo piće sa drugarom  :), nadam se da će nas obradovati neka slika, "izveštaj" iz tog dela Dunava, da nam još više nedostaje.
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Van mreže ripče

• Mali od palube
  • *
  • Dunav je moje more
Odg: Beograd - Đerdap - Beograd 4.7.2009-19.7.2009
« Odgovor #18 poslato: 19.10.2010, 00:02:37 »
Svaka čast na iscrpnom izveštaju o ovom lepom putovanju na kome Vam iskreno zavidim ,a sad jedna kritika za Aku ,obećao si da ćeš na 997 km da usporiš i svratiš a koliko vidim bar po slikama da si od Grebena do Milanovca protrčao .Da ti kažem da si mnogo propustio ,bilo je svega i svačega od družrnja uz čašicu ,pravljenja raznih specijaliteta ,do žive svirke uz gitaru.Evo i malo sličica

Društvo se skupilo:

Kotlić je pripremljen:

I svirka uz hladne špricere do zore:

I tako je bilo do skoro sve dok nas zimoća nije isterala  sa reke. Još jednom kažem usporite kad izadjete iza Grebena prijaće Vam odmor verujte.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #19 poslato: 19.10.2010, 00:11:04 »
Jesam Ripče. Kriv sam.

Ovo je prošlogodišnje putovanje, ali za ovu godinu nemam opravdanje. Pokušaću malo samo da se pravdam :)

Na nizvodnom putu, od Gospođinog vira nas je baš tukao vetar u pramac i kiša je lila kao iz kabla. Stvarno smo samo razmišljali da što pre oborimo sidra u Porečkoj reci i malo odmorimo od talasa. Rekli smo, u povratku ćemo da procunjamo tuda i da te nađemo. E, to u povratku je uvek problem, pošto kao svaki dan odlažemo za sutra polazak, pa, za sutra... pa onda dođemo u situaciju da moramo jurcati uzvodno, kad saberemo kad treba da se vratimo kući.

Čak smo proletos, kada smo išli kolima, pitali neke tvoje kolege da nam objasne gde možemo da te pronađemo. Znali su za tebe, ali nažalost nisu umeli tačno da nam kažu gde da skrenemo sa puta.

:dft001:

Van mreže ripče

• Mali od palube
  • *
  • Dunav je moje more
« Odgovor #20 poslato: 19.10.2010, 00:20:00 »
Ispravićemo to sledeće sezone nadam se- što se tiče odmora i mirne luke upravo kod mene ima marina u koju bez problema staje brod dužine i deset metara i gaz do metar ,a ušuškano je da ne bije ni košava ni gornjak .Kada se kolima ide iz Milanovca tačno na osmom kilometru sam od Milanovca ,a kad sidješ sa Boljetinskog brdai kreneš ravnim delom gde počinje pravac od oko  kilometar  gledaš sa leve strane ima ogromna lipa jedino veliko drvo i nema greške tu sam.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #21 poslato: 19.10.2010, 00:24:19 »
Znam, rekao si to negde. Jedino što imamo viška 3 metra i 30ak cm gaza :)

Stvarno, kako sa vode prepoznati lokaciju i kuda ploviti (kad prođemo Greben? Koliko daleko od obale je bezbedno za čamce sa gazom od recimo 1,5m?

Van mreže ripče

• Mali od palube
  • *
  • Dunav je moje more
« Odgovor #22 poslato: 19.10.2010, 00:40:05 »
Nisam ja bio precizan kad sam objasnio za marinu ona je oko 20 m dužine na ulazu je 3m dubine i ka obali je plića ,a ima most da direkno da broda sidješ bez da upotrebljavaš čamac i tu kod mosta ima oko 1 metra ,dno je peskovito bez kamena ,a deset metara je neka visina zaštitnog zida od kamena gde je sto posto zaštita gde ga vetar ne kači uopšte i gde imam fiksnu vezu ,a  što se tiče prilaza apsolutno je bezbedno ima dovoljna dubina sa svih strana ,nema podvodnog drveća ,tako da se bezbedno prilazi. A kad se prodje Greben i dodje u pravac signala za obeležavanje plovnog puta na rumunskoj obali i pogleda se na našu obalu jedina kućica na obali je moja nema ni sa jedne strane objekata.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #23 poslato: 19.10.2010, 00:42:09 »
Onda mislim da znam i koja je :)

Mnogo lepo ušuškana u zelenilo i na fenomenalnoj lokaciji. Jesam u pravu?

Van mreže ripče

• Mali od palube
  • *
  • Dunav je moje more
« Odgovor #24 poslato: 19.10.2010, 01:00:17 »
Jedna je jedina to je sigurno ta o kojoj pričaš

Van mreže Kiki

• Mornar
  • ...na kraju kopna počinje život...