Autor Tema: UTABAVANJE LIDA (Promiču neki čvarci)  (Pročitano 6923 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Modesty

• Mornar
  • Pol: Žena
Odg: UTABAVANJE LIDA (Promiču neki čvarci)
« Odgovor #30 poslato: 06.11.2009, 12:14:59 »
Roberto_S,

ROMANTIKA kažeš! E da se ne lažemo, ja sam užasno romantična... samo mi niko ne veruje!
A kad smo kod romantike, PAZI SAD! Romantika, pa još na makedonskom! Ti ćeš bar da razumeš...

Citiram romantične poruke na makedonskom....boldirala sam najsimpatičnije:
"Mi trebas kako na zorata-sonceto, kako na teloto-srceto, kako na sonceto-zrakot, kako na tisinata-nemirot, kako na dozdot-kapkite, kako na plimata-osekata, kako na venite-krvta....
Nemoj nikogas da ljubis, mozda nemat da svatis, deka koga ednas ke zasakas, da znaes deka ke patis.

Ne zanes kolku zvezdi ima na neboto, ne znaes kako mi e mene vo zima, ne znaes kolku nekoj te saka, ama znaj deka e so tebe iako si daleku.
Ocite tvoi me izluduvaat, nasmevkata mi nosi sreka. Znaes li deka nikogas nema da te zaboravam?

Da sum ptica, bi letala za tebe. Da sum kuce, bi trcela za tebe. Da sum riba, bi otisla na kopno za tebe. Zasto sum covek, edinstveno mozam da te sakam.
Sakam da te dopiram, da te gledam, da te nervitam, da ti go okupiram mozokot. Sakam da te mazam, pazam, razmazam, na sakam da te molam, ama sakam da te sakam.

Ako ne me sakas neka ti e srekno, ama jas tebe te sakam I ke te sakam vecno.
Otvori mi ja svojata vrata, jas sum covek koj cuka, veren sluga sto te moli, zarobenik sto te saka, ti-kralice na moeto srce.

Ako Francija e ljubov, togas ti si Pariz.

Ako nekogas nekogo imam sakano, cuvano vo srceto, sonuvano sekoja vecer, noseno vo mislite, govoreno vistina, sepoteno slatki zborovi na uvo, togas toa si bila TI.
Da me progolta zamjava sega, ova moe srce nema da zamre, zasto za tebe dozivotno ke cuka.

Te sakam, te sakam, a dusata mi vene, zasto ne sum siguren-dali I ti me sakas mene.

Da me zasakas mene ne trebase sila, eden prema iljada sansi imav.

Ke prestanam da te sakam, ke prestanam da te posakuvam, ke prestanam poraki da ti pisuvam. Ke prestanam! ama koga ke prestanam da disam.

Bez tebe se e nisto. So tebe nisto e se. Tesko e koga si nisto vo ocite na onoj koj ti e se.

Ako sum daledu ne znaci deka ne te sakam, ako te cekam znaci deka si mi se na svetot, ke dojdam po tebe, ke te fatam vo let I zasekogas ke ziveeme vo nasiot svet.
Ti si mi poslednata misla pred sonot I prvata koga ke se razbudam, kako sporo mi minuva denot koga nemam sto da zagubam.

Ako nekogas te zaboravam, toa ke bite posledniot den vo mojot zivot.

I moreto laze ako kaze deka go ima poveke od moite solzi, zasto nikoj ne znae, pa ni more, kolku gi posakuvam usnite tvoi.

Kazi:od red-bull se dobivaat krila. Zatoa nikogas nema da ti dadam da pies red-bull, zasto togas najsladokiot I najubaviot angel od ovoj svet bi odletalâ

Dodeka gledam vo zvezdenoto nebo svakam deka onaa najdelecna zvezda I ne e tolku daleku. Duri sum se posiguren deka vo momentov e do mobilen.

Eden zbor malku e, iljada zborovi mnogu se dva zbora kazuvaat se procitaj gi molim te, tie znacat TE SAKAM.

Te vidov prv pat, te vidov vtor pat I se bese dobro dodeka ne te vidov, zasto odkoga te vidov prv pat, iskreno kazuvam deka po tebe poludev.

Eden zaljuben decko vecerva mora da gi krie solzite. Eden decko sega e tazen, a mozese da e sreken.

SAKAJ, VERUVAJ, ama pazi kogo I sto.

Ne si zvezda, ni Bog ne si za da te molam, ama si sustestvo koe mnogu go sakam.

Rekata Sava tivko tece, jas te sonuvam sekoja vecer. Ke te sonuvam cel vek, dodeka ova reka tece.

Vo zivotot posakuvaj dve raboti: da nesakas nesto sto e izgubeno I da ne go izgubis ona sto go sakas.

Ako e grev da sakas ubavina, togas mojot zivot I mojata sudbina neka mi bidat svedoci deka sum gresnik.

Dedoto saka vino, deteto saka kino, majkata saka dete, a jas te sakam tebe".

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
    • nautički.info - forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #31 poslato: 06.11.2009, 12:17:36 »
Ode ti u "Muzika i voda", potpuno zapostavivši onaj divni nezdravi proizvod  :015:
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Van mreže roberto_s

• Morski vuk
« Odgovor #32 poslato: 06.11.2009, 12:28:59 »
 Vestice, prebacuj u Ljubovta, modata, vodata.

Ajde na zdravje!!!
Kanis li pobjediti, ne smijes izgubiti !!!

Van mreže roberto_s

• Morski vuk
« Odgovor #33 poslato: 06.11.2009, 12:32:45 »

ROMANTIKA kažeš! E da se ne lažemo, ja sam užasno romantična... samo mi niko ne veruje!

Znao sam !!! Ispod tog ruznog,grubog , lica zene vikinga, krije se nezna romanticna dusa!!! Ma ko bi reko???? :038: :038: :038:
Kanis li pobjediti, ne smijes izgubiti !!!

Van mreže Modesty

• Mornar
« Odgovor #34 poslato: 06.11.2009, 12:38:50 »
Roberto,  :)

Ka'em ti ja da mi niko ne veruje!
Al dade mi ti odličnu ideju za novu temu u Ljubovta, modata, vodata....

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #35 poslato: 06.11.2009, 12:41:04 »
Pa eto, onda ćeš sama premestiti svoje stihove :)
Čekamo novu temu...  :)
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #36 poslato: 08.11.2009, 22:14:09 »
Društvo, vidim da se preti po vestima i novinama nekim zabranama okupljanja.
Jel da da se to ne odnosi na nas?  :023:
Računam da unošenje svinjskih proizvoda u neumerenim količinama, predstavlja jednu vrstu vakcinacije (nisam još čula da je neka svinja zaradila svinjski grip)  :55:

zorter

• Gost
« Odgovor #37 poslato: 08.11.2009, 22:21:41 »
A ko ce nas tamo da nadje? A sta je autobus GSP-a, a i svinjski cvarci ne prenose svinjski grip!

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #38 poslato: 08.11.2009, 22:24:31 »
Samo sam htela da zajedno dođemo do tog zaključka  :) - nismo u gradskoj gužvi i čvarci nikako ne prenose ništa loše ( :dft003: na zanemarljivu količinu holesterola), bitno da ne dođemo gradskim prevozom, a ako se to ipak dogodi, popiti odmah rakijicu da se pobiju virusi ;)

zorter

• Gost
« Odgovor #39 poslato: 08.11.2009, 22:26:37 »
Yessss :54: :005:

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Muškarac
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #40 poslato: 08.11.2009, 22:29:32 »
... a ako se to ipak dogodi, popiti odmah rakijicu da se pobiju virusi ;)

Mali amandman. Vruća rakija ima bolje dejstvo na anaerobne mikroorganizme  :015:

zorter

• Gost
« Odgovor #41 poslato: 08.11.2009, 22:32:13 »
A sta cemo deda i ja? :032:

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
« Odgovor #42 poslato: 08.11.2009, 22:35:09 »
Biće tu i običnog čaja.
A što se dezinfekcije tiče, ako preskačete pijenje, onda bar malo inhalacije iznad kazana u kom se krčka rakija :)

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Muškarac
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
« Odgovor #43 poslato: 08.11.2009, 22:37:20 »
A sta cemo deda i ja? :032:

Uzmite po FERVEX  :011:

zorter

• Gost
« Odgovor #44 poslato: 08.11.2009, 22:38:19 »
Biće tu i običnog čaja.
A što se dezinfekcije tiče, ako preskačete pijenje, onda bar malo inhalacije iznad kazana u kom se krčka rakija :)

Uzmite po FERVEX  :011:

E to moze. :54: