I šta reći na kraju. Za 9 dana prešli smo 224 km, plovili na tri reke, i dva kanala. Pristali smo u sedam mesta, u neka direktno (Titel, Zrenjanin, N. Bečej, Srbobran), dok smo u Kleku, Bečeju i Despotovu pristali uz obalu na za tu priliku posebno pripremljena mesta od strane domaćina.
I mada sam u početku pomalo bio skeptik u vezi čitave Regate, jer nisam baš ljubitelj masovnih okupljanja, a pogotovo plovidbe, (bilo je oko 90 plovila !!!), na kraju sam morao priznati da je sve ispalo izvan svih očekivanja. Organizacija je bila savršena, od pripreme Regate, do programa i aktivnosti u svakom od planiranih pristana. Videlo se stvarno dosta toga, kanali su me pre svega iznenadili lepotom, mirom pa i čistoćom. Družilo se i stvarana su nova poznanstva i prijateljstva. A to i jeste i svrha ovakvih plovidbi.
Naravno, bilo je i sitnih propusta, kako kod organizatora, tako i u ponašanju pojedinih učesnika. Na primer, neki nisu imali osnovnu opremu na plovilu, (bokobrane i čaklje na pr.), što je uz neiskustvo ponašanja u prevodnici, dovodilo ponekad do prave male borbe, kako sačuvati svoj brod i motor (vanbrodski) od udara i grebanja. A prevodnica puna ko oko...Ali i to spada u doživljeno novo iskustvo, i sigurno je da ću o tome voditi računa u nekim budućim plovidbama.