Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

20.05.2012, 07:07:00

Autor Tema: Regata Višegrad - Beograd  (Pročitano 948 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Aka

• Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Muškarac
    • nautički.info - Nautički portal, forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
Regata Višegrad - Beograd
« poslato: 09.11.2009, 14:44:59 »
Pre nekoliko godina sam plovio Drinom od Višegrada pa skoro do Perućca, i tada sam sebi obećao da ću se jednog dana spustiti gumenjakom od Višegrada do Beograda. Ako je pokojni Milenko Popović mogao od Beograda do Beograda preko 2 reke i 5 mora, mogu i ja  :022:

Ovaj forum nam možda to učini i mogućim, mada za sada deluje kao Mission Impossible

Svi znamo da je interesantan i lep put, ali hajde za početak da probamo da pobrojimo sve teškoće i probleme, pa da vidimo da li to ipak može da se izvede.

Ono što ja vidim je:
- minimum 10 dana, verovatno 15
- carinski problemi, plovimo kroz bosnu dobar deo puta (imam podršku ljudi iz Višegrada, koji bi mogli dosta da pomognu)
- nizak vodostaj (moramo da budemo spremni da čamce nosimo neke delove puta)
- prelazak preko brana HE (tu imam podršku ljudi sa HE i verovatno bi mogli da organizujemo transport kolima)

Ostalo:
- minimalno dvočlane posade, idealno šestočlane.

Ko bi opšte bio zainteresovan? (Za Robija znam da jeste :) )

Van mreže Veštica

• neprilagodjena!
  • Administrator
  • Morski vuk
  • Pol: Žena
    • nautički.info - forum, nautika, informacije, saveti, iskustva, putopisi
Odg: Regata Višegrad - Beograd
« Odgovor #1 poslato: 02.02.2010, 00:25:32 »
Baš niko?
Ima ljudi koji govore, govore, govore - sve dok napokon ne uspeju nešto i da kažu.

Van mreže roberto_s

• Morski vuk
« Odgovor #2 poslato: 02.02.2010, 09:08:38 »
Robi ima camac, pentu, vesla , sator, drugog clana posade, ali onih 15 dana .........mission impossible!
 Osim toga, da bih se oprao za ono "pevanje" na Aki, morao sam zeni da obecam da cu je vodim negdi, bre, gdi nije divljina i vukoj****na !!!  he,he,he.....smeska joj se Vlasina , samo ona to jos ne zna. ! Cuo sam da se tamo otvara jos jedan Delta city, a verovatno i Usce !!!! :005: :005: :005: :011: :011: :011:
Kanis li pobjediti, ne smijes izgubiti !!!

Van mreže olimp

• Morski vuk
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #3 poslato: 02.02.2010, 11:25:17 »
Mislim da ti ne treba toliko vremena. Relaciju Zagreb - Beograd rijekom Savom preveslao sam kanuom za 10 dana (700 km).  :drinks:
Čovjek se prima prema odijelu koje nosi, a ispraća prema duhu koji je pokazao