55. Tour International Danubien (TID) 2010
Najduža međunarodna regata plovila na vesla (mahom kajaci i kanui) u Evropi. Počinje 26.06. u Ingolstadtu u Njemačkoj, a završava 10.09. na samoj delti Dunava. Odvija se rijekom Dunav u dužini od 2516,5 km i to :
- 242 km kroz Njemačku
- 331,5 km kroz Austriju
- 113 km kroz Slovački
- 327 km kroz Mađarsku
- 570 km kroz Srbiju
- 509 km kroz Bugarsku
- 424 km kroz Rumunjsku
Ove godine se održava 55 put i očekuje se rekordan broj učesnika iz rekordnog broja država ne samo Evrope, nego iz cijeloga svijeta.Ujedno pozivam forumaše da se pridruže regati. Informacije mogu dobiti od mene ili ih mogu spojiti sa osobom iz Srbije koja to sve vodi za Srbiju.
Kao osoba za koju se čulo da "švrlja" po rijekama, dobio sam poziv da se kao jedini učesnik iz Hrvatske pridružim regati, što i namjeravam da uradim i to 26.07. bih se pridružio u Mohaču, a 04.08. isključio u Beogradu.
Međustanice, gdje bi noćivali su Apatin (28.07.), Bogojevo (29.07.), Bačko Novo Selo (30.07.), Novi Sad (01 i 02.08.), Stari Slankamen (03.08) i dolazak u Beograd 04.08.
Ovu regatu ću ujedno iskoristiti i da upoznam sve one članove foruma koji mi se jave ili mi na PP pošalju svoje podatke.
Po završetku ću vas zagnjaviti i pričicama sa regate. Više o samim terminima regate možete vidjeti na
http://www.tour-international-danubien.org/pdf/Zeitplan2010.pdf